Euro NCAP: Vrhunski rezultat Mazde CX-30

0
571
NAS SPONZOR

Nova Mazda CX-30 dobila je ocenu 99% za zaštitu odraslih putnika prilikom sudara na Euro NCAP testu, što je najviša ocena u istoriji obavljanja ovakvih provera. Stručnjaci kažu da postoji „malo bezbednijih mesta“ od ovog automobila.

Mazdin SUV nadmašio je prethodni najbolji rezultat od 98%, koji su postigli modeli Alfa Romeo Giulia, Mazda 3, Volvo XC60 i Volvo V40.

CX-30 je dobio maksimalne ocene prilikom testa sudara sa preprekom u punoj širini, bočnog udara i u testovima bočnog udara u stub, koje se sabiraju za ocenu zaštite odraslih putnika. Automobil je ocenjen sa 86% za zaštitu dece, a sveukupno je dobio pet zvezdica.

Stručnjaci napominju da je ovakav rezultat impresivan, pošto je Mazda CX-30 model namenjen širem sloju kupaca, koji se može kupiti po umerenoj ceni, a nudi najviši nivo bezbednosti.

Oni napominju da je kjuč ovakvih performansi struktura vozila, što je naročito došlo do izražaja prilikom testa bočnog sudara sa stubom. Ovakav rezultat ohrabruje proizvođače da ugrađuju bočne vazdušne zavese radi zaštite glava putnika.

Istovremeno je testiran i Mercedes GLB, koji je dobio pet zvezdica. Time je nastavljen niz maksimalnih ocena za sve Mercedesove modele od 2014. godine.

Prethodni tekstMercedes potvrdio električnu G klasu
Sledeći tekstPredstavljena nova Škoda Octavia