14. novembar  2019. 15.52  | Izvor: Tanjug

Šešelj: Šta donosi "mini Šengen", šta je istina o prodaji oružja…

BEOGRAD -

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučić odgovor na pitanje šta je to što može da donese "mini Šengen" između Severne Makedonije, Srbije i Albanije, a ne može CEFTA sporazum.

Za Šešelja je važno i to - šta se dešava, kako kaže, sa statusom takozvanog nezavisnog Kosova ukoliko albanski premijer Edi Rama odluči "da dovede i prištinsku delegaciju i uključi je u taj sporazum".

Šešelj je novinarima u Skupštini kazao da je u okviru CEFTA sporazuma Kosovo bilo prisutno sa zvezdicom, odnosno kao teritorija kako je propisano Rezolucijom 1244, i izrazio bojazan da bi u slučaju "malog Šengena" počeo pritisak zapadnih zemalja i da bi ,u jednom trenutku albansko rukovodstvo u Prištini poslalo svoju delegaciju, koja bi imala isti status kao Srbija, Severna Makedonija i Albanija.

Šešelj je rekao da očekuje da mu predsednik Vučić "razjasni šta u tom slučaju".

Komentarišući optužbe u vezi prodaje oružja na račun oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Šešelj je kazao da je vrlo oprezan sa onim što dolazi od prozapadne opozicije i da ga ne interesuju ni izjave Stefanovića, već da insistira da se javnosti pruži objektivan i istinit odgovor na pitanje - da li je Krušik prodavao privatnim firmama oružje ispod cene, odnosno da li je prodavao oružje ispod cene po kojoj ga prodaje SDPR.

Upitan da li će sutra prisustvovati dijalogu vlasti i opozicije u Skupštini uz posredovanje Evropskog parlamenta, Šešelj je kazao:

"Nemam nameru da učestvujem gde god da posreduju stranci. Mi se zalažemo da se vodi dijalog vlasti i opozicije u kome će učestvovati sve parlamentarne stranke, a ima puno razloga da se to uradi pre izbora, ali da mi stranci vode glavnu reč u takvoj raspravi - to ne mogu dozvoliti."

Srodne vesti