PORODIČNA TRAGEDIJA: Ženi prerezao grkljan pa pokušao da se ubije
Foto: Kurir Zoran Šaponjić

HOROR U ZLATIBORSKOM SELU

PORODIČNA TRAGEDIJA: Ženi prerezao grkljan pa pokušao da se ubije

Crna Hronika -

Zločin Milinu Stopić (62) iz sela Rožanstvo ubio je suprug Mijailo (68) u kući, a potom istim nožem pokušao i sebi da preseče vrat

Mijailo Stopić (68) iz zlatiborskog sela Rožanstvo ubio je svoju suprugu Milinu (62) tako što joj je prerezao grkljan, a potom istim nožem pokušao je da presudi sebi posekavši se po vratu.

Policija je u zaseok Stopići ispod Zlatibora stigla u sredu uveče, nakon što je dvoje meštana ovog sela zateklo stravičnu sliku u hodniku kuće svojih komšija Mijaila i Miline.

- U sredu čitavog dana, najmanje desetak puta, zvale su nas Milinine i Mijailove ćerke koje žive u Arilju. Rekle su nam da se njihovi roditelji ne javljaju na telefon, bile su zabrinute da im se nešto nije desilo. Pošto smo Milinu poslednji put u selu videli u ponedeljak, a znali smo i da se Mijailo vratio u Rožanstvo u subotu ili nedelju, u sredu po podne krenuli smo do kuće Stopića da vidimo što se ne javljaju ćerkama. Ni slutili nismo šta ćemo tamo zateći - ispričalo nam juče ovo dvoje ljudi iz Rožanstva.

Kad su prišli kući, počeli su, kažu, da dozivaju Milinu, ali se iz kuće niko nije javljao.

- U jednom trenutku komšinica je prišla, a kroz poluotvorena vrata pojavila se Mijailova glava, pokušavao je nešto da nam kaže, ali je samo krkljao. Ispod vrata mu se videla krvava rana. Pokazivao je nadole, prema podu, prišao sam i ja, i onda smo videli jorgan na podu. Mijailo je u jednom trenutku, kad sam ga pitao gde je Milina, podigao kraj jorgana i ispod se pojavila glava mrtve Miline, videli su se i rana i krv na vratu - ispričale su nam juče komšije Stopića.

Iz istrage nezvanično smo juče saznali da postoji osnovana sumnja da je Mijailo najpre nožem ubo Milinu u vrat, a zatim pokušao da se ubije. Šta je sve prethodilo zločinu, utvrdiće istraga.

Istraga

SUPRUG UBICA BIO NA LEČENJU?

Kako Kurir saznaje, tokom predstojeće istrage proveriće se i priče koje su se juče mogle čuti u selu da je Mijailo nedavno bio na lečenju na odeljenju neuropsihijatrije užičke Opšte bolnice.

- Oni su čestita i poštena porodica, poznata u ovom kraju, Milina je bila vredna, čestita žena, nikad ne bih mogao ni da pomislim da bi Mijailo mogao nešto tako da uradi - kaže jedan komšija.

Kurir.rs / Z. Šaponjić

Foto: Zoran Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track