KOLAROV REALNO RAZMIŠLJA U 34. GODINI: Odoh u penziju ako ne odemo na Evropsko prvenstvo
Foto: Profimedia

Kapitenski

KOLAROV REALNO RAZMIŠLJA U 34. GODINI: Odoh u penziju ako ne odemo na Evropsko prvenstvo

Fudbal -

Žal za mladošću! Videćemo kako ću se osećati, sigurno neću igrati da bih oborio rekord, kaže iskusni defanzivac, koji ne krije da razmišlja o kraju reprezentativne karijere.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov jedan je od onih koji su svakako obeležili istoriju našeg fudbala, pa se i njegov portret našao među velikanima u prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije.

Našao se Kolarov među istinskim legendama našeg fudbala, a onda objašnjavajući da ne želi da se poredi s takvim velikanima (Dejan Stanković, Savo Milošević, Rajko Mitić, Moša Marjanović...) nagovestio da će se uskoro oprostiti od nacionalnog dresa.

- Lično nemam ambicije da dostignem ni Baneta, ni Dekija, ni Savu. Ušao sam u 34. godinu, tako da imam još ovaj kvalifikacioni ciklus, možda i baraž, pa ćemo posle da vidimo. Sigurno da mi je drago što sam se približio takvim veličinama srpskog fudbala. Ako bude prilike da ih prestignem, OK. Ali nije mi to glavna preokupacija. Videćemo kako se budem osećao, sigurno neću igrati zbog toga da bih oborio rekord - rekao je Kolarov.

foto: @starsport

Među pobrojanim velikanima našao se i Aleksandar Mitrović. Sjajni centarfor poručuje da se ne opterećuje individualnim učinkom, pa ni rekordima, te da mu je prioritet da s reprezentacijom izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

Mitrović je pogocima protiv Luksemburga stigao do "kote 33" u reprezentativnom dresu, pa mu je rekorder Stjepan Bobek sada blizu (38).

- Ne pada mi na pamet da sebe poredim s Rajkom, Mošom, Savom, Galićem, Bobekom... Za mene je ogromna čast što sam se uopšte našao u društvu takvih vedeta. To mi uliva motiv da nastavim u istom ritmu i da svojim golovima doprinesem uspehu Srbije. Ekipa je najbitnija. Bože zdravlja, rekordi će doći sami po sebi. Kad ekipa igra dobro, onda se i golovi nižu kao na traci - skromno je izjavio Aleksandar Mitrović.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track