Mićko Ljubičić, Branislav Petrušević Petrući
K. Lazarević/Alo/Printscreen
Mićko Ljubičić, Branislav Petrušević Petrući

K. Lazarević/Alo/Printscreen

Foto: K. Lazarević/Alo/Printscreen

Mićko Ljubičić i Branislav Petrušević Petrući bili su, ne samo kolege, već i vrlo bliski prijatelji. Petrućijev odlazak mu je vrlo teško pao, a Mićko se divnim rečima oprostio od njega na komemoraciji.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, ova dva glumca sarađivali su punih 20 godina i svojim nastupima uveseljavali publiku širom regiona. Međutim, Mićko smatra da njegov prijatelj nikada nije dobio priliku kakvu je zasluživao.

"Suviše je ostavio radosti i sreće iza sebe da bismo samo pamtili ovaj trenutak. Upoznao sam ga '83 godine za onim tamo stolom. Bio je veliki perfekcionista, mislio je da nikada nije dobro uradio. Mislim da smo napravili preko 1.000 predstava zajedno, a ukupno 20 godina proveli smo zajedno. Mi se ovde ne opraštamo samo od njega, već se opraštamo od čitavog niza likova koje nam je on podario. Bio je rođeni glumac, i to glumac koji nije dovoljno iskorišćen, nije dovoljno prepoznat kao glumac. Mislim da su imitacije bile previše atraktivne i zasenile su onaj drugi deo, a to je ta karakterna gluma koju je on i te kako umeo i mogao da donese. Ubeđen sam da od svega što je radio najviše uživao u tome da nasmeje ljude i u tome je i uspevao. Hvala vam.", rekao je Mićko u svom oproštajnom govoru i izazvao suze kod prisutnih.

Podsetimo, Branislav Petrušević Petrući preminuo je iznenada u subotu, 9. novembra, u 66. godini. Njemu je iznenada pozlilo, a preminuo je suprugi Nadi na rukama.

NAJČITANIJE VESTI IZ KULTURE

BONUS VIDEO

Komemoracija Branislavu Petruševiću - Petrućiju