Film
Printscreen/YouTube
Film

Printscreen/YouTube

Film, Foto: Printscreen/YouTube

Trgovina ljudskim organima Srba na Kosovu, o kojima se zna malo, a opet je dovoljno naterala tužitelje Haškog tribunala da sklope kockice i naprave jedinstvenu rutu sa četiri lokacije. Ipak, cela stvar ni dan danas nije rešena.

U celoj priči posebno je zanimljivo da su se za težak zločin protiv čovečnosti najpre zainteresovali američki novinar Majkl Montgomeri, a zatim i haška tužiteljka Karla del Ponte i specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti.

Poslednji u nizu zapadnih interesenata je i francuska istraživačka novinarka Vanina Kanban, inače šibeničkog porekla. U njenom filmu “Trgovina organima: Skandal u srcu Evrope”, pored poznatih detalja pojavljuju se i potpuno novi svedoci. Kao i unutrašnjost zlokobne “žute kuće”.

Film, Foto: Printscreen/YouTube

Ipak, to nije sprečilo Albance da snime film kako je “srpska banda” kidnapovala ljude albanskog porekla da bi zatim prodavali njihove organe.

– Ono kada snimiš film o sebi i tačno znaš kako je bilo, samo obrneš uloge, piše na Tviteru iznad najave za film.

Naime, film se zove "Captifs", odnosno "Zarobljenici" i bavi se trgovinom organa na Kosovu, ocenjen je ocenom 5,3 od 10 i klasifikovan je u horor/triler.

Inače, film je snimljen pre nekoliko godina, ali je ponovo aktuelna tema, naročito na Tviteru, gde je izazvala lavinu negativnih komentara.

Veliki je broj i onih koji su izrevoltirani ovim postupkom otišli na najpopularniji sajt za ocenu filmova, IMDb, gde ostavljaju negativne komentare za film, u želji da ceo svet čuje pravu istinu!

Bonus video - Požar kod Starog dvora!

 

Komentari (1)

Petar

15.11.2019 12:37

Nije "sramota" što se tiče njih, nego naša, što ne "uzesmo" i mi neko Žoli, Boli (kako god) i što je lakše: snimismo film po istinitom.. Ono što je tragedija, je, što će kod plitkoumnih a pristrasnih (uključujući i "nečiji" Kongres), ovo da dr, u budućnosti , tretira kao "krunski dokaz"...