Vladimir Kolaković
Alo/Marko Metlaš
Vladimir Kolaković

Alo/Marko Metlaš

Vladimir Kolaković, Foto: Alo/Marko Metlaš

Hotel „Fontana‟ u Vrnjačkoj Banji, a u organizaciji kompanije „Energotehnika - Južna Bačka‟, sponzora Snuker saveza Srbije, biće domaćin međunarodnog mastersa od 21. do 23. novembra.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako kvalitetan turnir, sa značajnim nagradnim fondom, u regionu nije organizovan, ponosno konstatuje predsednik SSS Vladimir Kolaković. Uz uverenje da će biti prikazan snuker ranga profi tura.

- Zahvaljujući razumevanju kompanije „Južna Bačka‟, Savez je u situaciji da organizuje veoma kvalitetan turnir. Učestvovaće 33 igrača, od kojih 10 profesionalaca, sadašnjih i bivših učesnika profi tura. Drugu trećinu čine najbolji igrači iz Srbije i regiona, a treću najbolji amateri i najprespektivniji igrači iz cele Evrope po našoj oceni - dodaje Kolaković.

Vladimir Kolaković

Alo/Marko Metlaš

Vladimir Kolaković, Foto: Alo/Marko Metlaš

U Srbiji se snuker gleda putem „Evrosporta‟, a da u Srbiji snuker postoji, poslužiće upravo ovaj masters.

- Turnir će pokazati da je snuker u Srbiji na pristojnom nivou, da ne kažem da je najbolji u regionu, ali to nama nije cilj nego da postižemo značajne rezultate na evropskim i svetskim takmičenjima. U tu svrhu smo i angažovali Rodžera Lejtona, jednog od tri najbolja trenera na svetu - otkriva Kolaković.

NAJVAŽNIJE VESTI:

Dragoljub Zbiljić, vlasnik kompanije „Južna Bačka‟, ističe da ga je privukla ideja o organizaciji turnira u Vrnjačkoj Banji i da će pomoći svim srcem.

- Po mnogo čemu smo bili prvi u novitetima na ovim prostorima, prvi smo primenili dualno obrazovanje, prvi smo izašli na energetsko tržište Evrope, dokazujući da srpska pamet i srpski potencijal imaju mesta na visokom nivou na kontinentu. Kupovinom hotela ‟Fontana‟ dokazali smo da srpski potencijal i ovde ima dobru perspektivu. Sada želimo da pomognemo afirmaciji ovako kvalitetnog sporta, u kojem dominira inteligencija. Želimo da se ovaj turnir organizuje niz godina, a s obzirom da je ovo prvi međunarodni snuker turnir u Srbiji, veoma mi je drago što će se održati u mom hotelu - kaže Zbiljić, dodajući da će i „Fontana‟ i Vrnjačka Banja i država Srbija biti pravi domaćini.

Dragoljub Zbiljić

Alo/Marko Metlaš

Dragoljub Zbiljić, Foto: Alo/Marko Metlaš

Takmičari će biti svrstani u osam grupa po četiri (jedna će imati i petog). Po dva najbolja iz svake grupe će izboriti plasman u eliminacionu fazu. Grupna faza će se igrati prvog i pola drugog dana turnira, druga polovina drugog dana je rezervisana za dve runde eliminacija, a završni dan za polufinale i finale.

U „Fontani‟ i deset profija

Od sadašnjih profesionalaca u „Fontani‟ će umeće u snukeru pokazivati Džejmi Klark, Aleks Borg, Hamad Mijah, Harvi Čendler i Simon Lihtenberg, a od bivših Alan Trig, Endrju Pedžet, Toni Drago i Rodžer Lejton, koji je ujedno glavni trener reprezentacije Srbije. Od naših igrača, učestvovaće Marko Stojiljković (četiri titule prvaka Srbije), Saša Stojanović (tri), 15-godišnji Jovan Todorović, juniorski prvak i najverovatnije i seniorski, Marko Grbović, Vasilije Pešić...

Vladimir Kolaković

Alo/Marko Metlaš

Vladimir Kolaković, Foto: Alo/Marko Metlaš

Deset klubova i 80 igrača

Snuker savez Srbije je osnovan 5. decembra 2016. godine. Prethodno, od početka organizovanog igranja u našoj zemlji 2012. do osnivanja saveza, funkcionisao je kao asocijacija u okviru Bilijar saveza Srbije.
- Kad smo osnovani imali smo tri kluba, danas ih imamo 10. Računajući zajedno seniore, juniore i žene, imamo oko 80 igrača - priča predsednik Kolaković.

Zbog ovoga dobili osude i od teniske elite, ne postupa se tako sa Đokovićem! Sramite se, Englezi! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 15.11.2019. 09:04 - 15.11.2019. 10:21 Pametan postupak je što se nije pozdravio s njima na kraju. Novak Đoković, Foto: Twitter/ATP tour Sada je to već stvar tradicije. Publika u londonskoj "O2 areni" bila je neprijateljski nastrojena prema Novaku Đokoviću tokom meča sa Rodžerom Federerom.

Copy

Imamo sudije za profesionalne turnire

Plan razvoja SSS bio je najpre, otkriva predsednik Vladimir Kolaković, da se razvije infrastruktura.
- Uz nalaženje prostora za igranje, trebalo je imati i trenere za stručni rad i sudije da bismo da organizujemo turnire po evropskim i svetskim standardima. Iškolovali smo trenere, a velikog zaslugom čelnika naše trenerske organizacije Gorana Stevelića danas imamo dvojicu sudija prve kategorije, koji mogu da sude profesionalne turnire, četvoricu sudija druge kategorije i dvojicu treće kategorije. Moram da se pohvalim, jedini smo u regionu s toliko sudija takvih rangova.

BONUS VIDEO:

Dušan Tadić besan nakon Luksemburga: "Ne može bez trčanja da se igra"