15. novembar  2019. 15.53  | Izvor: RTV (Đuro Vukelić)

Subvencionisanim kreditom do opreme za navodnjavanje (AUDIO)

VOJVODINA -

Posredstvom Razvojnog fonda Vojvodine pravna lica, preduzetnici i registrovana poljoprivredna gazdinstva mogu da koriste dugoročne kredite za nabavku opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže. Uslove konkursa predočava rukovodilac u sektoru za kredite Razvojnog fonda Vojvodine Jelena Trenkić.

audio icon

"Ova vrsta kredita odobrava se za iznose od milion do 50 miliona dinara, dok je rok vraćanja 7 godina uz grejs period od 2 godine", kaže Trenkićeva i dodaje da nije potrebno učešće korisnika kredita.

Ona ističe da je kredit subvencionisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, te da takav kreditni aranžman ne predviđa da korisnik plaća kamatu i naknadu.

"Pokušali smo da izađemo u susret svim zahtevima tržišta kako bismo našim korisnicima omogućili što povoljnije uslove kreditiranja", kaže Trenkićeva i dodaje da je reč o kreditima sa povoljnim fiksnim kamatnim stopama (od 1% do 3% godišnje), dok je naknada za obradu kreditnog zahteva jednokratna, u iznosu od 5.000 dinara.

Ona poziva sve zainteresovane da dođu u prostorije Razvojnog fonda Vojvodine, u Novom Sadu (Bulevar cara Lazara 7a) ili da se jave na broj 021/454-334, dok na sajtu Fonda zainteresovani mogu pronaći sve informacije u vezi s konkursom (minimalni uslovi, spisak potrebne dokumentacije i obrasci za prijavu koji se mogu poslati poštom).