Peta škola jedina sa juga u projektu Kvalitetno obrazovanje za sve

Osnovna škola Svetozar Marković u Vranju odabrana je da učestvuje u projektu EU i Saveta Evrope "Kvalitetno obrazovanje za sve" prema izboru komisije sastavljene od predstavnika Ministarstva prosvete, Delegacije Evropske unije u Srbiji i Saveta Evrope.

Vranjska škola biće jedina za teritorije Školske uprave Leskovac koja će učestvovati u projektu što je, ocenjuju iz uprave škole, "još jedan dokaz da se OŠ Svetozar Marković ozbiljno bavi unapređenjem kvaliteta obrazovanja za sve poštujući prava deteta".

Izabrane škole promovisaće koncept demokratske kulture u školi kroz nastavne i vannastavne sadržaje, obuku zaposlenih, uspostavljanje prakse i aktivnosti kojima se, kroz pružanje novih znanja, veština i razumevanja, razvijaju stavovi i ponašanja učenika kako bi mogli da brane svoja demokratska prava i preuzmu odgovornost.

Projekat ima za cilj da promoviše kvalitetno obrazovanje pružanjem podrške školama, njihovoj lokalnoj zajednici u njihovim naporima u pogledu borbe za uklanjanje predrasuda i diskriminatornih pristupa ka osetljivim grupama, kao i prevenciji nasilja u školama.

Projekat će koristiti Okvir kompetencija za demokratsku kulturu Saveta Evrope za sistematsku podršku.

Najnovije vesti