Dom učenika
Promo
Dom učenika

Promo

Dom učenika, Foto: Promo

Dom učenika od septembra prošle godine sa ponosom nosi ime našeg patrijarha Pavla. Dugo godina pre toga, vezivan je za srednju železničku školu po kojoj je i nosio ime, iako su u njemu boravili učenici koji pohađaju čak 42 različite srednje škole u na teritoriji Beograda.

Zahvaljujući inicijitavi direktora Saše Rokvića, uz dozvolu Ministarstva prosvete naučnog i tehlološkog razvoja, kao i patrijarha Irineja, dom je 19. septembra prošle godine promenio ime.

PROČITAJ JOŠ:

- Danas se navršava tačno 10 godina od upokojenja našeg patrijarha Pavla. Simbolično na ovaj dan, koji će se tradicionalno obeležavati kao dan doma, želeli smo da danas osveštamo naše prostorije u kojima boravi 600 učenika sa teritorije cele Srbije. Patrijarh Irinej je danas poslao vladiku Stefana koji je osveštao dom. Za goste pripremili smokoktel, a za naše učenike svečani ručak i tortu, jer želimo da obeležimo kako i dolikuje dan našeg doma. Ekipa Televizije Đak koja se emitiuje na našem sajtu doma učenika, a koju čine učenici doma predvođeni iskusnim uredncima, premijerno je gostima prikazala specijalan video o razvoju doma tokom proteklih godina - kaže Saša Rokvić.

Direktor Rokvić ističe da je ponosan na to što dom nosi ime patrijarha Pavla, jer su njegove poruke i danas svojevrstan „svetionik“ mladim generacijama i smernice koje treba da prihvate mladi ljudi, jer u njima ima mnogo mudrosti i životne istine.

Dom učenika

Promo

Dom učenika, Foto: Promo

- Zbog njegove skromnosti i istinoljubivosti, mnogi su ga smatrali svecem koji hoda. Njegove reči, dela i mudre poruke ostaće urezane u mnogim srcima kao neprocenjiv dar koji je on dao našem narodu, a nadam se da je moja misija da našim učenicima prenesem prave poruke koje je on zagovarao, bar mali doprios za stasavanje naših učenika u poštene, vredne i dobre ljude – kaže Rokvić.

Uvek je pravi trenutak da se podsetimo nekih od njegovih mudrih i najlepših reči koje nam je za sobom ostavio.

Tiče se parkiranja, a uskoro stupa na snagu! Stanite negde "na minut" i lupiće vas debelo po džepu!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 15.11.2019. 20:12 - 15.11.2019. 20:40 Stižu super-kamere koje će sve da snimaju! Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović Zamenik gradonačelnika je dodao da je izdat nalog da se posebno kažnjava bahato parkiranje. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podržao je bicikliste koji su juče protestovali u Vasinoj ulici, ali i najavio novi vid borbe protiv bahatih vozača od januara 2020.godine.

"Ljubav je najviša vrlina. Sve što čovek deli sa drugima smanjuje se, osim ljubavi. Što je više dajete, više je imate".

"Ne zaboravimo nikada da je zlo uvek kratkog veka i samo naizgled uspešno i blistavo. Zato na zlu, lukavstvu, prevari, ne treba zasnivati ništa, pogotovo ne život".

„Ne branimo se od tuđeg zla, zlom u sebi".

"Čuvajmo se od neljudi, ali se još više čuvajmo da mi ne postanemo neljudi".

„Kad se čovek rodi, ceo svet se raduje, a samo on plače. Ali treba da živi tako da, kad umre, ceo svet plače, a samo on se raduje“.

BONUS VIDEO: