Trener Herte stao u Grujićevu odbranu: Nosi preveliki pritisak, zna odakle je došao i gde želi da se vrati...

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 13:37

Srpski vezista meta kritika, ali Ante Čović ga javno brani

Odlično je odigrao prošlu i počeo ovu sezonu, zbog čega je privukao ozbiljnu pažnju ostrvskih medija, pogotovo onih bliskih Liverpulu, ali Marko Grujić se u poslednje vreme nalazi u određenom padu forme.

Momak koji je preporodio vezni red Herte je posle teškog poraza od Lajpciga (2:4) došao u situaciju da je bio neupotrebljena rezerva pošto mu se u poslednje vreme zamera na nemaru, propustima u odbrani i to da je izgubio svoj uticaj na sredini terena. Kako bi momentalno zaustavio širenje “vatre“ trener berlinskog tima Ante Čović stao je u javnu odbranu srpskog veziste. Priznaje hrvatski trener da Grujić definitivno može da igra bolje...
“Prvi put posle mnogo godina Grujić je dobio pravi odmor, mogao je da se odmori, što će svakako doneti benefit njegovoj igri“, rekao je Čović.

Izabrane vesti

Grujić u Herti ima ulogu “box-to-box“ veziste, odnosno spojnice između odbrane i napada i neko je ko ume da kontroliše igru u oba smera. Protiv Lajpciga nije uspeo da poveže odbranu i napad, iako je trčao više u odnosu na prošlosezonski prosek. Zbog toga Čović smatra da Grujić oseća preveliki pritisak moranja.
“Marko je zaista pod ogromnim pritiskom, previše razmišlja o tome odakle dolazi i gde želi da se vrati, što mu je nabilo ogroman teret na leđa“.

Priznaje i Marko Grujić da nije njegova igra na željenim visinama, ali i da nema razloga za brigu.
“Sve je to normalno u fudbalu. Odluka da ne igram je na treneru i prihvatam je. Jedino sam nezadovoljan što nismo pobedili ili izvukli makar bod“, jasan je Grujić i poručuje da će u narednom periodu trenirati još više kako bi povratio poverenje:
“Naravno, sada postoji dodatni pritisak na svima nama u klubu. Ali i drugi osećaju isti problem. Sada moramo da pobedimo Augzburg“.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara