0
Fudbal

FOTO; Twitter

ANDREJ ŠEVČENKO: Srbija je motivisana, ali im to neće biti dovoljno da nas pobede!

Objavljeno: 16.11.19 u 19:00

Selektor reprezentacije Ukrajine Andrej Ševčenko odgovarao je večeras na pitanja novinara na stadionu ‘Rajko Mitić’ vezana za sutrašnji duel sa Srbijom.

Naše medije je najviše zanimalo u kakvom sastavu će Ukrajina istrčati na ‘travnati tepih’ Marakane, jer je jedan od najboljih igrača ovog tim Konopljanka bio povređen.

– Nemamo problema sa povredama, svi su spremni. Dobro smo trenirali prethodnih dana – rekao je na početku legendarni napadač Dinama iz Kijeva i Milana.

Ukrajina se već plasirala na Evropsko prvenstvo, ali ne žele porazom da dočekaju to veliko takmičenje.

– Sa naše tačke gledišta važno je za budućnost da nastavimo sa dobrim igrama. Ako želimo da budemo respektovani i uvažavani moramo da igramo dobre utakmice i pobeđujemo bez obzira na to ko nam je rival. Uspešno smo ispunili cilj u grupi i osvojili prvo mesto, ali znamo i šta nas čeka sutra protiv Srbije i ozbiljno se pripremamo za ovu utakmicu.

Srbija još ima teoretske šanse da se nađe na kontinentalnoj smotri ako pobedi Ukrajinu, ali posao će joj biti veoma težak.

– Mislim da su i oni motivisani, ali samo to im neće biti dovoljno da nas pobede. U Lvovu je cilj bio da uzmemo tri boda što smo i uradili. Konačan skor ne oslikava uvek pravi odnos snaga na terenu. Srbi imaju dobar tim, pa će sutra biti teška utakmica. Nama je važno da osvojimo bodove kako bismo bili što bolje pozicionirani na žrebu. Srbi imaju drugačiji zadatak, bore se za drugo mesto u grupi. Dakle, obe ekipe sutra imaju drugačije ciljeve, samim tim i strategije za utakmicu – jasan je Ševčenko.

Legendarni napadač, a sada selektor Ukrajine nije želeo da prognozira pobednika.

– Neću da prognoziram ništa. Ako budu igrali dobro i pokazali sve što znaju, biće nam teško. Ali to je fudbal. Ako je Ukrajina jača i pobedi Srbiju znači da smo mi bolji tim.

Gosti će biti lišeni pomoći navijača, jer je Ukrajina kažnjena.

– Nedostajaće nam podrška sa tribina sigurno. Ali dogovor između dva saveza je postignut odavno. To će preduprediti i eventualne konflikte, što je dobro za samu utakmicu. Ponavljam, Srbija ima dobar tim i odlične igrače. Čeka nas težak meč, ali nijednog trenutka ne smemo da zaboravimo na međusobno poštovanje.

Tim za Evropsko prvenstvo još uvek ne zna, mnogo je vremena do početka, na nekim igračima je dovoljno vremena da se dokažu.

– Ima još mnogo do početka Evropskog prvenstva i dosta toga može da se promeni do tada. Nema potrebe praviti ikakvu strategiju i planirati išta u ovom trenutku. Treba prvo sačekati žreb. Onda dobro proučiti naš potencijal. Definitivno ćemo isprobati sve opcije u prijateljskim utakmicama pre šampionata, a daćemo šansu i mladima i onima koji su igrali manje u dosadašnjem ciklusu da se dokažu – zaključio je Ševčenko.

Srbija i Ukrajina sastaće se u nedelju od 15 časvoa na stadionu ‘Rajko Mitić’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter