Na srpska vekovna ognjišta šalju i džihadiste, Srbi poručuju: Branićemo telima svoju dedovinu u Federaciji

Srđan MIŠLjENOVIĆ

17. 11. 2019. u 07:00

Bošnjački političari izbeglicama sa Bliskog istoka "namenili" Drvar, Petrovac, Grahovo, mesta sa većinskim našim življem. U BiH - desetine hiljada bivših boraca Islamske države

На српска вековна огњишта шаљу и џихадисте, Срби поручују: Бранићемо телима своју дедовину у Федерацији

Print screen Youtube

SRBI, sve do jednog, braniće i telima ako zatreba svoja vekovna ognjišta u Federaciji BiH i neće dopustiti da ih nasele migranti iz Sirije, Avganistana, Pakistana... Oko 30.000 migranata nalazi se u ovom trenutku u BiH, a već duži period traje akcija bošnjačkih političara da ih smeste u Federaciju BiH na područja opština Drvar, Petrovac, Grahovo i Glamoč, gde su Srbi ubedljivo većinsko stanovništvo.

Đorđe Radanović, predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH, kaže, za "Novosti", da su već uspeli da odbrane lokaciju Medeno Polje kod Glamoča i Petrovca, odnosno da tamo ne bude napravljen migrantski kamp, ali da je sada "naciljano" srpsko selo Lipa kod Petrovca:

- Selo Lipa je sa okolnim selima vekovna srpska zemlja. Tamo islam nikada nije postojao. I nećemo dopustiti da se migranti naseljavaju na grobovima naših predaka.


Prema rečima Radovanovića, iako je vlast u Federaciji BiH već odlučila da ovo bude jedna od lokacija za migrante, to Srbi neće dopustiti.

- Mobilisali smo Srbe u Federaciji BiH. Spremni smo na blokade puteva ako počnu da prebacuju migrante iz Bihaća u selo Lipa - ističe Radanović.

On dodaje da, iako je odluka vlasti u Bihaću da selo Lipa bude lokacija za kršenje Aneksa 7 "Dejtona", odnosno sprečavanje Srba da se vrate na svoja vekovnna ognjišta, očigledno to ne brine nikoga u Sarajevu.

- Cilj je da se migranti nasele na naša ognjišta. Da se podižu kuće i džamije i da, kada jednom dođu, tu i ostanu. Na migrantima mnogi zarađuju u Sarajevu, ali i u Bihaću. Varaju se u Sarajevu ako misle da će Srbi mirno sediti i gledati šta se dešava - kategoričan je Radanović.


U Sarajevu je, kako tvrde sagovornici našeg lista, osmišljen plan da migranti iz islamskih zemalja nasele vekovnu srpsku zemlju i da se na taj način promeni struktura stanovništva u Federaciji BiH, "gde bi Srbi bili totalno pod islamskom čizmom i bez ikakvih prava".

- Migranti su dovedeni u BiH da ovde ostanu. BiH je slepa ulica. Iz BiH oni ne idu nikuda. U toku je složena operacija pod budnim okom SDA i Bakira Izetbegovića da se migrantima naseljava BiH - kaže, za "Novosti", Dževad Galijašević, ekspert za borbu protiv terorizma.


Đorđe Radanović Foto D. Pozderović

On pojašnjva da su u BiH stigle desetine hiljada muškaraca, mahom bivših boraca i džihadista, koji su, razočarani porazom Islamske države, pobegli iz svojih država.

- U BiH nemamo posete ambasadora Pakistana, Avganistana ili Sirije migrantskim kampovima. Oni znaju da su se rešili problema i prebacili ga u BiH - ističe Galijašević.

Kako ukazuje, sledeća faza Sarajeva je da migrantima polako počnu da daju i državljanstvo BiH.


IZMEŠTANjE RUTE

- KRAJEM jula smo dobili neproverenu informaciju da su Drvar i Grahovo mapirani za smeštaj migranata. Bilo nam je jasno da bi to moglo da bude samo u nekim privatnim objektima, što se ispostavilo kao tačno, jer je vlasnik jednog iznajmio svoj objekat IOM. Sastao se opštinski krizni štab i zaključio da ne želimo da budemo tačka na migrantskoj ruti, koja se pokušava premestiti preko Hercegovine. Iza ovog je stala i Vlada kantona 10, poslali smo stav Veću ministara, ali do danas nema odgovora - rekla je Dušica Runić, načelnica opštine Drvar. (V. C. S.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Gumena bombona

17.11.2019. 08:43

Jesmo li bolje zasluzili kada smo svoju zemlju sami razrusili i prodali a najveće dobro - ljude, decu, bracu i komšije zamrzeli, zavadili, pobili i na sličan način rasterali po svetu, kao zapadne demokratije ove migrante? Pakao je uvek popločen dobrim namerama ali svima se sudi prema učinku i posledicama.

Србин

17.11.2019. 09:21

Република Србија и Република Српска треба реаговати. Требамо се ујединити, ако треба, ето мене из Србије тамо да браним Српско! Иовако нисам био од ратишта у Босни

Blagoje Jovovic

17.11.2019. 12:32

Definitivno je da ekstremne poturice iz Sarajeva,svesno i planski kao i devedesetih dovlače u Bosnu svoju braću mudzahedine i dzihadiste,bivše i sadašnje pripadnike Islamske države,s namerom da osnuju Kalifat na prostoru Federacije.To im neće uspeti kao i što im nije uspelo ni u Srebrenici,gde su se pre oslobodjenja Srebrenice,ti isti mudzahedini šetali sa odsečenim Srpskim glavama.

Prellee

17.11.2019. 13:03

Bošnjačka velika duša koja se pokazuje uvijek na nedjelu, daju migrantima Srpsku zemlju. Kako su humani, što im ne daju svoju imovinu, svoj životni prostor. Sramota.

POSLAO IH REDZEP TAJIP ERDOGAN

17.11.2019. 13:40

Neko se nedavno pohvali, kako je babo vratio islam u Bosnu, i dao Erdoganu Bosnu u amanet.

Marko

18.11.2019. 16:42

Sto brze i sto bolje naoruzati vojsku i krenuti u resavanje celokupnog srpskog pitanja, ne samo na Kosmetu vec i u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini, i u Crnoj Gori

Ролекс.

18.11.2019. 21:02

Све то треба побити пре него шта почну,биће касно.