Megan Markl u "kandžama" birokratije: Vojvotkinja već dve godine čeka britansko državljanstvo

Da proces dobijanja državljanstva ni za koga nije mačji kašalj, dokazuje najnovija vest s britanskog kraljevskog dvora. Premda je već više od godinu dana članica kraljevske porodice, Megan Markl još uvek čeka britansko državljanstvo.

Megan već dve godine čeka britansko državljanstvo, foto: Chris Jackson/Getty Images Chris Jackson Collection
Megan već dve godine čeka britansko državljanstvo, foto: Chris Jackson/Getty Images Chris Jackson Collection
.

Vojvotkinja od Saseksa još uvek čeka britansko državljanstvo iako se prijavila pre dve godine, ali navodno je prihvatila činjenicu da je proces takav kakav je - spor.

"Megan još nije britanska državljanka. Možda se to čini neobično jer je već 18 meseci u braku s kraljičinim unukom, ali prihvatila je činjenicu da je proces dobijanja državljanstva jednostavno spor", otkrio je za "Daily Mail" njen prijatelj.

Čekanje znači da Megan neće moći da glasa na opštim izborima u Engleskoj. Naime, članovima kraljevske porodice dozvoljeno je da glasaju iako oni tradicionalno ne izlaze na izbore. No, dosad se već pokazalo da je vojvotkinja spremna da prkosi kraljevskim konvencijama i da joj nije strano da 'igra' po svom.

Portparol nije želeo da otkrije informaciju ni da li će vojvotkinja od Saseksa glasati na predsedničkim izborima u SAD.

Početkom nedelje, Megan se u svom domu u Frogmoru, u tajnosti sastala s bivšom demokratskom kandidatkinjom Hilari Klinton koju je podržavala na poslednjim američkim izborima.

Izvor: tportal.hr