"E-stranac": Od 1. januara dozvole za rad stranim radnicima elektronskim putem

Od 1. januara se u Srbiji uvodi "e-stranac", odnosno elektronsko apliciranje u nacionalnim službama, kako bi i pre dolaska radnika u Srbiju dozvola za rad bila odobrena, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Zoran Đorđević.
On je za RTS naveo da će svaki građanin Srbije, Severne Makedonije i Albanije moći da pređe granicu uz ličnu kartu ili pasoš, a ukoliko nađe posao, moći će da elektronski aplicira za produženje roka boravka od 90 dana i biće prijavljen u Centralnom registru.
 
Kako navodi, za stranog državljanina tada će važiti ista pravila i procedure kao i za domaće radnike, a na redu je usaglašavanje propisa s resornim ministrima Severne Makedonije i Albanije. Ministar kaže da očekuje da će ulazak u zvaničnu proceduru biti vrlo brzo.
 
"Želimo da budemo atraktivni, da nemamo neki limit kada je u pitanju radna snaga", rekao je Đorđević.
 
Dodao je da prvenstvo prilikom zapošljavanja u Srbiji imaju naši građani.
  • Neko

    18.11.2019 18:33
    Zato i propadamo
    Zato i pripadamo,jer se ništa ne čini da našem narodu ovde bude bolje.Nego će da dodje sljam koji će da nam otme i ovo malo što imamo.Da nas proteraju na fin način kad to već nisu uspeli Turci za 300 godina uspecete vi...
  • Činjenica

    17.11.2019 21:13
    Mali Šengen je zbog toga i napravljen.
  • Užas

    17.11.2019 21:10
    Kriminalci će pozvati teroriste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.