Новаков отац: Мој син је показао да нисмо геноцидан народ

© AP Photo / Anja NiedringhausНовок Ђоковић
Новок Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Срђан Ђоковић, Новаков отац, изјавио је да његов син неће престати да игра тенис све док не обори све рекорде „белог спорта“. Новак ће, према његовим речима, бити најбољи тенисер свих времена.
„Обраћам се оним људима који цене све што мој син ради, а то је, сигуран сам, више од 95 одсто нашег нормалног народа. Ја им кажем да ће Новак Ђоковић бити најбољи тенисер свих времена и док то не постигне и обори све рекорде који су преостали, неће престати да игра тенис“, рекао је Срђан Ђоковић за РТС.

Новак је ову годину завршио на другом месту АТП листе, а успео је да освоји и две Гренд слем титуле — Аустралијан опен и Вимблдон.

„Веома је дугачак списак тенисера који су квалитетни, али стоје у реду иза Новака и вребају, ево, већ десетак година, да га смене са првог места. Сада је то успело Надалу, али то је сасвим у реду, то је спорт. Уосталом, како би се то звало када би било који играч био неприкосновен и претплаћен да само он буде први, кад би стално побеђивао? Него, Новак се појавио у незгодно време за Србију и српски народ, јер је вратио веру и показао да ми нисмо геноцидан народ, да ми нисмо најгори на свету, да смо део европске културе и цивилизације. Немогуће је да један такав господин спортиста, какав је Новак, долази из неког геноцидног народа, како су нас многи у прошлости етикетирали“, додао је он.

Новак се често у прошлости сусретао са, условно речено, непријатељском публиком, нарочито у мечевима са највећим ривалима — Федерером и Надалом.

„Не можете ни да замислите колико је Новаку у таквим ситуацијама тешко, али је он увек имао храбро срце и хладну главу, како му је било, зна само он. Замислите, он је припадник једног малог поносног народа из једне мале сиромашне земље, који су бомбардовали ти светски ’стручњаци‘ за бомбардовање. Једну малу Србију бомбардовало је 20 моћних земаља, замислите какви су то јунаци. И он се изборио са свим тим и постао један од најбољих тенисера свих времена“, закључио је Срђан Ђоковић.

Новак је тренутно у Мадриду са Дејвис куп репрезентацијом, где га очекују мечеви групне фазе против Јапана и Француске.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала