Veliki povratak: Luis Enrike vodi Španiju u pohod na evropski tron

Novosti online

18. 11. 2019. u 21:12

Dok reprezentativci “crvene furije” protiv Rumunije završavaju kvalifikacije za EP, španski mediji pišu da je dogovoren povratak nekadašnjeg selektora

Велики повратак: Луис Енрике води Шпанију у поход на европски трон

Luis Enrike foto: EPA/Domenic Aquilina

Španija će sa Luisom Enrikeom na klupi pokušati sledeće godine da se vrati na kontinentalni tron. Dok reprezentativci “crvene furije” protiv Rumunije završavaju još jedan više nego uspešan kvalifikacioni ciklus, tamnošnji mediji donose ekskluzivu o povratku nekadašnjeg selektora na klupu nacionalne selekcije.

Podsetimo, Luis Enrike je morao da se povuče sa selektorske funkcije zbog porodičnih problema, preciznije zbog borbe njegove ćerke sa teškom bolesti, koju je ona, nažalost, posle dugotrajnog lečenja izgubila.

Špance je po odlasku nekadašnjeg fudbalera Barselone preuzeo njegov dugogodišnji pomoćnik Roberto Moreno, s kojim je, pored “furije”, sarađivao i na klupskom nivou u Selti, Barseloni i Romi, pa se očekuje da Moreno, ukoliko se pisanja španskih medija o povratku Enrikea, ispostave kao tačna, vrati na funkciju najbližeg saradnika.

Ozvaničenje obnavljanja saradnje Luisa Enrikea i Fudbalskog saveza Španije trebalo bi, prema najavama sa Pirineja, da usledi po završetku večerašnje utakmice s Rumunijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije