Beograd domaćin tradicionalnog događaja u organizaciji MOS i SSS: Svi dođite na Sajam sporta

N. I.

19. 11. 2019. u 17:05

Ova manifestacija služi za promociju sporta i zdravog života. Imaćemo i novitete ove godine - rekao je Marinković za “Novosti”

Београд домаћин традиционалног догађаја у организацији МОС и ССС: Сви дођите на Сајам спорта

Goran Marinković Foto: SSS

Beograd će od petka, do nedelje 24. novembra biti domaćin tradicionalnog Sajma sporta. Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije ponovo organizuju trodenevnu manifestaciju koja već osam godina okuplja pod krovom Beogradskog sajma sve sportove u Srbiji.


- Beograd će puna tri dana biti glavni centar srpskog sporta. Na jednom mestu, na Beogradskom sajmu će biti predstavnici preko 60 sportova, čak 20 teritorijalnih sportskih saveza će biti prisutno na ovoj manifestaciji koja tradicionalno okuplja vrhunske sportiste i koju s ponosom organizuju Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije - kaže za "Novosti" generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.


Sajam sporta je, po običaju, prilika da mu se obraduju i najmlađi.


- Ova manifestacija i služi za promociju sporta i zdravog života. Ove godine će noviteti biti karting staza, dve stene za penjanje, simulator skijanja a poseban prostor dobiće naši šampioni paraolimpijci - dodaje Marinković.


Tradicionalno, u sklopu Sajma sporta biće održan i seminar za generalne sekretare svih sportskih saveza, kao i seminar trenera, a košarkaški klub Crvena zvezda će u subotu od 13 do 16 časova sa nekoliko prvotimaca održati javni košarkaški čas i takmičenje u šutiranju trojki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije