Trojica uhapšena zbog malverzacija oko otvaranja rudnika Čukaru peki

Novosti Online / Lj. T.

19. 11. 2019. u 20:33

Odeljenje za borbu protiv korupcije, pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu, lišilo je danas slobode tri osobe

Тројица ухапшена због малверзација око отварања рудника Чукару пеки

Ilustracija/Despositphotos

Odeljenje za borbu protiv korupcije u Nišuuhapsilo P. L, S. Č. i S. O. zbog sumnje da su izvršili malverzaciju "tešku" oko pet miliona dinara.


Kako se sumnja, P.L. je navodno S.Č., čija je firma radila zemljane i druge prateće radove na otvaranju novog rudnika, i S.O. čije je preduzeće obavljalo geološka istraživanja, nameštao poslove, tako što je menadžmentu predstavljao da su njihove ponude najpovoljnije.



Nakon dobijenih poslova, S.Č. i S.O. jepo prethodnom dogovoru, trebalo da za tu "uslugu" P.L. isplate oko pet miliona dinara, ali su, nezvanično se saznaje, u trenutku primopredaje lišeni slobode.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

milovan

19.11.2019. 20:59

Pa nije Kina Srbija dase razbaciva parama.Da oni nevode racuna o svemu,nebi bili tu gde jesu nego bi bili beda nevidjena.Kinezi su domacini koji sve proveravaju.

"rtb bor"

23.11.2019. 15:12

Odeljenje za borbu protiv korupcije, pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu, lišilo je slobode tri osobe zbog malver acija oko otvaranja rudnika "Čukaru peki" od pet miliona evra. Bilo ko je inicijator hapšenja, vlasnik rudnika ili neko drugi, svaka čast. Nije jasno ko štiti grobara RTB Bor Sosana (B.S.) za učinjene krimogene aktivnosti u vezi uvoza sirovina i opreme, naduvane investicije u rekonstrukciji topionice bakra i prodaja bakra gde je napravljena šteta od oko milijardu evra.