Menadžer se posle dve godine „setio“ šta se dogodilo: Suđenje za ubistvo navijača Rada

N. B.

19. 11. 2019. u 22:44

Nastavljeno suđenje za ubistvo navijača Rada Aleksandra Savkovića 2017. godine ispred kluba "Nana". Svedok ispričao da je ubijeni pravio incidente u lokalu, pa je reagovalo obezbeđenje

Менаџер се после две године „сетио“ шта се догодило: Суђење за убиство навијача Рада

Mesto gde je ubijen Aleksandar Savković Foto V. Danilov

DALIBOR Lačić, menadžer beogradskog kluba "Nana", ispred kojeg je decembra 2017. ubijen Aleksandar Savković (27), u utorak je pred Višim sudom u Beogradu po prvi put ispričao da je navijač Rada prilikom izlaska iz lokala tri puta pesnicom udario s leđa Nedeljka Grbovića (47), radnika obezbeđenja, koji je optužen za ovaj zločin. Takođe, prvi put je ispričao i da je video kada se Savković, preteći i psujući, "mašio za levu stranu pojasa", nakon čega je začuo dva pucnja.

Na pitanje sudije, zašto to ranije nije ispričao, Lačić je odgovorio da ne zna, da se nije snašao u čitavoj situaciji, kao i da je verovatno tek sada, posle skoro dve godine postao svestan da treba da iznese sve što mu je poznato. Dodao je i da ga do sada niko ništa detaljno i nije pitao.

- Oko pet sati ujutro, gosti koji su sedeli u jednom od separea, a među kojima je bio i Savković, ponašali su se huliganski i nedolično, zbog čega ih je obezbeđenje nekoliko puta opominjalo - kazao je Lačić. - Pošto se nisu smirivali, krenuli su da ih izvode napolje. Na vratima, kod garderobe video sam kada je Savković udario Grbovića, dva puta u leđa i jednom u glavu. Grbović se malo zateturao, ali ništa nije preduzimao.

Svedok je kazao i da je Savković udario još jednog člana obezbeđenja, a da je drugog neko pogodio ciglom u glavu. Tada je nastalo komešanje:

- U jednom momentu začuo sam pucanj. Primetio sam Grbovića prekoputa kluba. U ruci je nešto držao, pretpostavljam pištolj. Ne znam zašto je pucao. Krenuo je polako da prelazi ulicu. U tom momentu je naišao Savković sa još dvojicom mladića. Išli su ka Grboviću. Savković je psovao, pretio, spominjao mu majku i nešto kao "rešiću te". Grbović je podigao ruku ka njemu.

Prema Lačićevim rečima, Savković je nastavio da ide ka Grboviću, a ovaj mu je govorio: "Nemoj, Savke, molim te." Navijač ništa nije rekao, već se trgao za pojas.

- Okrenuo sam glavu, jer sam pomislio kakav će scenario biti, pa sam ušao u klub - ispričao je svedok. - Čuo sam jedan, pa drugi pucanj. Posle nekoliko sekundi sam otvorio vrata i video Grbovića kako stoji nad Savkovićem. Nisam obraćao pažnju šta se dešava, seo sam u kola i krenuo kući. Pretpostavljam da je Savković ka Grboviću krenuo iz revolta, kako bi se obračunao sa njim.

NE ZNAJU ZAŠTO SU IZBAČENI

SVEDOK je ispričao da kad je čuo prvi pucanj, blizu Nedeljka Grbovića nikoga nije video. Međutim, tada je optuženi pucao na Adija Iseinovića, koji je u klub došao sa Aleksandrom Savkovićem. Tom prilikom je ranjen, a metak je, kako je sam Iseinović ispričao, proleteo između pankreasa i bubrega. On je na prethodnom glavnom pretresu ispričao da ne zna zbog čega je sa društvom izbačen iz kluba, jer nikakav incident nisu napravili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije