Каран: Снимак направио професионалац, циљ-пореметити односе

БЕОГРАД:  Потпуковник контраобавештајне службе у пензији Љубан Каран изјавио је да је снимак, на којем руски обавештајац наводно подмићује српског безбедњака, направио професионалац и оценио да је објављивање тог снимка знак да је од свега хтела да се направи афера и да се поремете односи Србије и Русије.
l
Фото: Youtube Printscreen

Каран је за ТВ Прва рекао да је оно што се десило у случају снимка шпијунажа и истакао да Србију не угрожава класична шпијунажа, будући да се она одвија свугде у свету и у скоро сваком тренутку, већ "подривачки рад", попут намере да се на овај начин поремете односи две земље.

На питање да ли је тачно да су поменути снимак пустили Американци, Каран је навео да такав закључак може да се донесе из више разлога.

Један од њих је, прецизирао је, то што су НАТО и друге западне службе много активније на нашем простору од Руса, а други је став Вашингтона да Русија врши малигни утицај на Балкану.

Он је додао да се из снимка, који је објављен на друштвеним мрежама и потом у српским медијима, може закључити да је особа која је означена као спрски безбедњак продала за новац неке информације.

"Ко год да је то урадио није имао добру намеру према Србији, поготово што је тај снимак објављен", рекао је Каран.

Истакао је да је оно што је промакло свима, а врло је важно, то да је снимак направио професионалац.

Снимао је, указао је, актере "шпијунске афере" из свих углова, у тачно утврђеним моментима тако да ништа није промакло.

Дакле, оцењује Каран, снимак је направио неко трећи, ко је на изузетно професионалан начин све припремио.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести