Đorđević šokirao odlukom u Andori: Ostavio Teodosića na klupi, izgubio utakmicu, pa onda imao čudno objašnjenje

Đ. S.

21. 11. 2019. u 17:45

Teodosić u drugom poluvremenu nije igrao jer je to bila moja odluka, a i zato što sam želeo da testiram tim, da dobijem odgovore od drugih - objasnio je Đorđević svoju odluku

Ђорђевић шокирао одлуком у Андори: Оставио Теодосића на клупи, изгубио утакмицу, па онда имао чудно објашњење

Miloš Teodosić Foto Evrokup

KOŠARKAŠI Virtusa iz Bolonje su zabeležili drugi poraz u susretu osmog kola Evrokupa protiv Andore, a iako su savladani ubedljivom razlikom, izostanak trijumfa italijanske ekipe može se okarakterisati kao benigni, budući da su oba sastava obezbedila prolazak u drugu fazu - 93:79.

Možda bi rezultat po Virtus bio povoljniji da Sale Đorđević nije odlučio da Miloša Teodosića, posle dominantnog prvog poluvremena (19 poena za 14 minuta), u nastavku odmori i vidi šta može da dobije od ostatka svog tima.

- Teodosić u drugom poluvremenu nije igrao jer je to bila moja odluka, a i zato što sam želeo da testiram tim, da dobijem odgovore od drugih - objasnio je Đorđević svoju odluku.

Bivši selektor "orlova" je prokomentarisao i samu utakmicu, i posebno naznačio energičnost španskog tima kao prevagu:

- Andora je imala odličan start, pun energije i agresivnosti. Igrali smo dobro u trećoj deonici, ali smo pokleknuli u četvrtoj četvrtini. Košarka je igra inteligentnih, veoma je bitno da se u poslednjim minutima odigra dobro i sačuva pozitivna koš-razlika, jer je u Evrokupu svaki poen bitan.

U redovima ekipe iz Bolonje pored Teodosića, najbolji je bio Frenk Gejns (18p) dok je Stefan Marković odigrao nešto slabiju partiju (6p, 5as). Na drugoj strani istakao se bivši igrač Partizana Bandža Si (17p, 4-4 iz igre, 4-3 za tri), a srpski košarkaši Dejan Todorović (5p, 1sk) i Dejan Musli (3p, 1sk) nisu imali značaj doprinos pobedi Andore.

Srbija će imati još jednog predstavnika u drugoj fazi Evrokupa, budući da se u naredni krug plasirao Monako koji sa klupe predvodi Saša Obradović. Pobedom protiv Makabi Rišona (79:77), "kneževi" su postali četvrta ekipa iz grupe A koja će se takmičiti u najboljih 16 drugog po jačini evropskog košarkaškog takmičenja...

"PODGORIČANI" SANjAJU ČUDO

KOŠARKAŠI Budućnosti su posle šest uvodnih poraza vezali dve pobede, poslednju protiv poljske Arke (78:61), i tako sačuvali nadu da mogu do naredne faze Evrokupa. Za to će im prvenstveno biti potrebno da trijumfuju protiv Galatasaraja i Oldenburga, ali da im se poklope rezultati ostalih ekipa u grupi, što je iz ove perspektive ravno čudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Miki

22.11.2019. 09:32

Čitav život nešto testira i izmišlja toplu vodu. Tako je i na SP testirao, kako može od najbolje 5-ce na svetu napraviti četvorku, rezervu. Čovek je genije.