Olimpijakos ubedljiv u Berlinu, Efes čuva vrh

Košarkaši Olimpijakosa savladali su u Berlinu ekipu Albe sa 99:80, u utakmici desetog kola Evrolige i krenuli ka vrhu tabele. Efes u Milanu savladao Olimpiju sa 81:76.

Ekipa iz Pireja do ubedljive prednosti došla je već u prvoj četvrtini, koju je dobila rezultatom 30:17.

Alba je u nastavku pokušala da uhvati priključak, ali su predvođeni Rabitom i Polom crveno-beli uspešno odbili svaki napad i na kraju stigli do lake pobede.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Rabit sa 16 i Printezis sa 15 poena, dok su se na drugoj strani istakli Erikson sa 16 i Mejson sa 15 poena. Nikola Milutinov utakmicu je završio sa osam poena i šest skokova.

Olimpijakos je stigao do četvrtog trijumfa u takmičenju, dok je Alba zabeležila sedmi poraz.

Košarkaši Efesa slavili su na teškom gostovanju u Milanu ekipu Olimpije sa 81:76 i ostali usamljeni na vrhu tabele Evrolige.

U vrlo izjednačenom meču, gosti su do trijumfa došli posle četiri uspešno izvedena slobodna bacanja Šejna Larkina.

Larkin je bio i najefikaniji na meču sa 17 poena, Plajs je ubacio 14, uz 12 skokova. Serhio Rodrigez postigao je 11 za Olimpiju, a Vladimir Micov 10.

Vasilije Micić odigrao je ispod svog ovosezonskog nivoa, meč je završio sa šest poena, uz šest asistencija i četiri skoka, dok je Nemanja Nedović postigao devet poena u poraženom timu.

Rezultati i raspored desetog kola Evrolige:

Četvrtak:

Žalgiris - Crvena zvezda 59:61

Alba - Olimpijakos 80:99

Olimpija - Efes 76:81

Valensija - Himki 89:84

Petak:

Bajern - Panatinaikos (20.30)

Asvel - Fenerbahče (20.45)

Barselona - Makabi (21.00)

Baskonija - Zenit (21.00)

Real - CSKA (21.00)

Tabela: Efes 8-2, Barselona 7-2, Olimpija 7-3, Makabi 6-3, CSKA 6-3, Real 6-3, Himki 6-4, PAO 5-4, Asvel 5-4, Baskonija 4-5, Bajern 4-5, Olimpijakos 4-6, Valensija 4-6, Žalgiris 3-7, Crvena zvezda 3-7, Alba 3-7, Fenerbahče 2-7, Zenit 2-7.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво