Srpski košarkaši ponovo odlični u Evroligi (VIDEO)

Novosti online

21. 11. 2019. u 22:50

Milutinov i Olimpijakos rutinski do pobede u Berlinu, Micić bolji od Micova i Nedovića, a Marinković od Jovića

Српски кошаркаши поново одлични у Евролиги (ВИДЕО)

Vasilije Micić Foto: Euroleague.net

Olimpijakos je u Berlinu bio blizu “stotke”. Rutinski su došli do pobede protiv Albe - 99:80. Nikola Milutinov je napunio statističke kolone - osam poena, šest skokova i po jedna asistencija, blokada, ukradena i izgubljena lopta.


Efikasniji od njega bili su Agustin Rubit sa 16 i Jorgos Printezis sa 15 poena. U domaćem timu su se istakli Markus Erikson sa 16 i Makai Mejson sa 15 poena.


Vladimir Micov i Nemanja Nedović su bili efikasniji, ali su se Vasilije Micić i Efes radovali protiv Armanija u Milanu - 81:76.



Meč je rešen tek u penal završnici, a Micić je za 35 minuta na parketu dao šest poena, ali je to nadoknadio odličnom odbranom i sa šest asistencija i četiri skoka. Šejn Larkin je bio najbolji sa 17 poena.


Kod domaćina je bolji od ostalih bio Serhio Rodrigez sa 11 poena, samo poen manje je dao Micov, dok je Nedović dodao devet (3/5 za tri).



Još jedan duel srpskih igrača je pripao onom ko je dao manje poena. Stefan Jović je bio bolji (19, 11as, 5sk), ali se Vanja Marinković (13, 3/4 za tri) na kraju slavio sa Valensijom protiv Himkija - 89:84.


Kakav je preokret španski tim napravio najbolje se vidi po početku meča, pošto je u četvrtom minutu gubio sa 20:4. Tada se razigrao Kino Kolom, Marinković je počeo da pogađa, pridružili su mu se Dubljević (18, 7sk) i Tobi (15). Na drugoj strani je zatajio Šved koji je dao samo 11 poena (1/8 za tri).


U narednom kolu Valensija u četvrtak dolazi u Beograd na gostovanje Crvenoj zvezdi.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije