Završen 8. Međunarodni sajam sporta

Tanjug

24. 11. 2019. u 22:31

U Beogradu je danas završen 8. Sajam sporta, koji je, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, održan pod sloganom "Sajam sporta spaja sve(t)"

Завршен 8. Међународни сајам спорта

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

U Beogradu je danas završen 8. Sajam sporta, koji je, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, održan pod sloganom "Sajam sporta spaja sve(t)".

Kako je saopštilo Ministarstvo, pod kupolom Hale 1 Beogradskog sajma tri dana su se družili i sportom "bavili i mladi i stari, i veliki i mali, bilo je prisutno dosta vrhunskih sportista koji su došli da podrže najveću sportsku manifestaciju u zemlji, kao i proslavljenih asova, sportskih radnika i ljubitelja sporta".

"Veoma mi je drago što je ovogodišnji Sajam sporta oborio rekord po broju učesnika, ali i po broju posetilaca. Najvažnije je da je cilj postignut - deca su se družila, zabavljala i upoznala sa svojim idolima i nekim ne tako poznatim sportovima, oprobala u novim veštinama. Glavna svrha ove velike manifestacije je da što više dece zavoli sport", istakao je ministar Vanja Udovičić.

Na ovogodišnjem Sajmu sporta viđen je i rekordan broj aktivacija u čak 30 aktivacionih zona, na seminarima se od vrhunskih sportskih stručnjaka, ali i od olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona moglo čuti sa kakvim su se izazovima susretali u karijeri i kakvi su im planovi na narednim takmičenjima, obavljen je veliki broj besplatnih lekarskih pregleda, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije