DruštvoVesti

Ljajić na zasedanju Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije islamske konferencije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić će 27. i 28. novembra ove godine, kao specijalni gost, učestvovati na zasedanju Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije islamske konferencije (OIK), koje se održava u Istanbulu.

Zasedanje Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju OIK otvoriće predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, a glavne teme biće investicije u oblasti poljoprivredno – prehrambene proizvodnje, unapređenje kontrole bezbednosti hrane, kao i razmatranje strategija za otklanjanje negativnih efekata klimatskih promena.

Tokom zasedanja pomenutog komiteta, Ljajić će imati niz susreta na marginama sa visokom zvaničnicima država članica OIK.

Organizaciju islamske konferencije čini 56 država, a s obzirom na to da Republika Srbija nije ni član ni posmatrač u ovoj međunarodnoj organizaciji, učešće potpredsednika Vlade Rasima Ljajića na zasedanju Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju OIK ima poseban značaj.

Podeli