');
Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
"KASNO SE SETILA PRIČE O JEDINSTVU" Borenović i Šarović odgovorili Cvijanovićevoj

"KASNO SE SETILA PRIČE O JEDINSTVU" Borenović i Šarović odgovorili Cvijanovićevoj

Nakon što je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila da ne služi na čast nijednoj političkoj partiji iz Srpske to što se protivi da srpski kadar bude na čelu Saveta ministara, reagovali su iz PDP i SDS.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Predsednik PDP Branislav Borenović saopštio je da ta stranka “nije skup nezainteresovanih fikusa koji će tek tako podržati nekoga ko ništa nije rekao, ko nema jasno definisan stav ni po jednom pitanju, ko negira institucije Republike Srpske i kome je primarni cilj da još više pridavi građane RS povećanjen nameta”.

– A ako je Željki Cvijanović čast to što je Tegeltija za svog mandata sahranio tri banke, udvostručio dug RS i zajedno sa njom iselio stotine hiljada građana, onda ni u kojem slučaju ne bi trebalo da joj bude čast to što je Tegeltija rekao da neće poštovati odluke institucija Srpske, pre svega Narodne skupštine Srpske. Kada bi učinila napor i počela da se bavi ozbiljnom politikom, znala bi da je Tegeltijin sraman stav veleizdaja srpskih nacionalnih interesa – istakao je Borenović.

Predsednik SDS Mirko Šarović je saopštio da se “Željka Cvijanović kasno setila priče o jedinstvu pri izboru mandatara, jer skoro 20 godina SNSD provodi potpuno suprotne principe”.

– Politika SNSD ovih dana je potpuno ogoljena prihvatanjem puta koji nas bespovratno vodi u NATO. Na takvim odlukama nam svakodnevno čestita celi svet i to se ne može prikriti, bez obzira koliko to uporno pokušavate, svakodnevno šireći različite montirane izjave, koje nisu vredne pažnje – ističe Šarović.

Šarović je istakao da izmišljene i nedosljedne izjave ne štite SNSD od istine i da delima pokazuju kakvu politiku vode.

– Dokazali ste delima svoju nedoslednost, a i rečima je to juče potvrdio kandidat SNSD za predsedavajućeg Saveta ministara BiH jasno najavljujući da za njega odluke Narodne skupštine neće biti obavezujuće. Pitam se šta onda tačno mislite kada kažete da bi bilo “politički zrelo i mudro” podržati takvog kandidata?! – upitao je Šarović.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, za SDS je ključno ko je zaista kandidat za mandatara i kakve su mu reference.

– Cvijanović zaboravlja da upravo oni nikada nisu podržali nijednog kandidata koji nije iz SNSD, kao što je bilo 2002. godine kada za predsedavajućeg nisu podržali tada predloženog kandidata Mladena Ivanića. Takođe, upravo vaša partija, SNSD, je 2013. iz Saveta ministara BiH isključila PDP i SDS, upravo sa partnerima iz SDA i HDZ sa kojima ponovo pravite planove za ulazak u vlast – zaključuje Šarović, piše Srpskainfo.