Kosanović o porazu Zvezde: I bruka, i sramota, ali i realnost srpskog fudbala

Novosti online

28. 11. 2019. u 12:47

Posledicom neigranja ozbiljnog fudbala, od 1996. Nedostatkom vrhunskih igrača, poslednji je izdanak Vojvodine – Dušan Tadić, kaže trener

Косановић о поразу Звезде: И брука, и срамота, али и реалност српског фудбала

Milorad Kosanović foto: M. V.

I Milorad Kosanović, baš kao i Savo Milošević, smatra da je poraz Crvene zvezde od Bajerna u Ligi šampiona (0:6) realnost srpskog fudbala. Trener Radničkog iz Niša je stava da se u Srbiji ne igra ozbiljan fudbal od 1996. godine i da je u tome najveći problem.


– Raznim imenima bismo mogli da nazovemo visok poraz od Bajerna, dakle, i brukom, sramotom. Ali, i realnošću, u ovom momentu. Posledicom neigranja ozbiljnog fudbala, od 1996. Nedostatkom vrhunskih igrača, poslednji je izdanak Vojvodine – Dušan Tadić. Doskora su fudbalske škole dobro radile i „izbacivale nešto”, konkretno: evropske i svetske prvake u omladinskoj konkurenciji. I, odjednom se pojavio Brodarac, na silu ubacio u sva takmičenja i usiljeno gura trenere i dečake u reprezentativne selekcije. Rasulo… ne znam kako bih rekao drugačije – rekao je Milorad Kosanović za “Sportski žurnal”.


Iskusni trener napominje da je poraz Zvezde od Bajerna očekivao i da kvalitet dva tima ne bi trebalo upoređivati.


– Ubedljiv poraz sam očekivao jer Bajern ima sve što nema Zvezda. Kompaktnu i pokretljivu ekipu, čvrstu i snažnu, kreativnu u sredini i silu napred. Bez toga nema šta da traži, u savremenom fudablu. Nema taj nivo da bi dobila utakmicu. Pogledajmo koliko je golova primila minule i ove sezone u Ligi šampiona, koliko postigla. Istovetno i Partizan, reprezentacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

неимени

28.11.2019. 13:21

Бродарац? Интересантна прича која наизглед повезује кокеза, крстајићија и Ивановића. Матић је прећутао, а Коларов чак и зграбио за себе. То је довољно да објасни јад и беду репрезентације. Лига јесте смешна, али недостатак стручног рада са играчима је чудноват. Зезда је само показатељ јер игра против најбољих, али немоћ њених играча у обрани је јасан показатељ стручног рада. Није реч о поразу већ о количини незнања. Већ је речено "Ја да толико тренирам до сада би им'о четри ноге."

Golub

28.11.2019. 13:26

Sce što je rekao , čovek je u pravu . Samo valjda iz kulture ili staha nije rekao čiji je klub Brodarac . Kokezin naravno . To u fudbalskoj Evropi ne postoji .

tomy

28.11.2019. 14:22

Ajde da i ja kazem nesto na ovu temu,ne znam koji je taj Brodarac a nije ni vazno.Razlika u kvalitetu naseg i fudbala koji se igra vani je ocigledan a nije ni cudo jer kod nas ama bas sve sto imalo zna da igra bez obzira na godine odma odlazi vani i to za sicu a nasa liga ostaje prazna ko neka seoska liga.Jedini nacin da se to popravi jeste zabrana odlaska iz zemlje do 27 godina i rad sa pionirima i juniorima,tada bi za nekoliko godina nasa liga i licila na nesto!

Bre

28.11.2019. 14:39

Да нема пенал-судијског првака много тога би боље било. Овако, зашто би се трудио кад се зна ко мора да буде први!?