Po ugledu na Kaliforniju: Grad Vranje će imati NAJBOLJI GRADSKI SAJT u Srbiji, uvode se MNOGE NOVINE

Lokalne vesti - Četvrtak 28.11.2019 - 13:43

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić je najavio da će grad Vranje uskoro dobiti novi gradski veb sajt sa budžetskim portalom, koji će biti najbolji i najsavremeniji u Srbiji.

Antić: Antić: "Po mnogo čemu jedinstveni u Srbiji i šire" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Novi gradski veb sajt se izrađuje u okviru Projekta za odgovornu vlast koju lokalna samouprava sprovodi u saradnji sa USAID-om, a čiji deo je takođe i formiranje Lokalnog antikorupcijskog foruma, tela koje treba da sprovodi Lokalni antikorupcijski plan.
 
Antić je istakao da će novi veb sajt Grada biti kompatibilan sa Brend strategijom, kao strateškim dokumentom koji jedino grad Vranje ima među lokalnim samoupravama u zemlji.
 
- Gradski sajt treba da na najbolji mogući način predstavi sve ono što Grad Vranje nudi svojim građanima, ali i turistima i investitorima
 
Takođe, time će se ostvariti i najveći stepen transparentnosti u radu lokalne samouprave, što znači da će sve što radi gradska vlast biti vidljivo - istakao je Antić.
 
Budžetski portal na gradskom sajtu, po kome ćemo biti jedinstveni ne samo u granicama Srbije, obezbediće otvorenost budžetskog procesa i uključivanje građana u projektovanje budžeta. 
 
Zamenik gradonačelnika najavljuje da će građani sami moći da predlože kako bi po njima trebalo da bude projektovan gradski budžet.
 
- Tako ćemo videti šta građani žele i kako žele da investiramo pare iz budžeta.
 
Imaćemo i budžetski kalkulator putem kojeg će građani moći da izračunaju svoje poreske i druge namete koje imaju prema lokalnoj samoupravi, nešto slično kao u američkoj državi Kaliforniji, ali ipak kompleksnije i bolje – kaže Antić i dodaje da će građani moći da glasaju i za lokalne kapitalne projekte.
 
Sastavni deo novog gradskog sajta biće i novine kao što su rubrika o najuspešnijim Vranjancima koji žive i rade van Vranja, u Srbiji i inostranstvu.
 
- To je jedan vid zahvalnosti svim tim ljudima, ali i svojevrsna baza podataka kao uvod u mnogo ozbiljniji projekat, Kancelariju za dijasporu koja treba uskoro da zaživi.
 
Po meni, ljudi su najveći potencijal razvoja, mladi, ali i uspešni ljudi rođeni u Vranju koji bi trebalo da budu naše neformalne diplomate i koji treba da pomažu gradu u ostvarivanju interesa i održivog razvoja - navodi Antić.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: