Пуцао у комшију због шаха

ПОДГОРИЦА: Еско Еровић (56) из Османбеговог Села код Бијелог Поља, на северу Црне Горе, ухапшен је због покушаја убиства свог суседа Хусеина Смакића (70), којег је оптужио да му је украо шаховску фигуру, пренео је у петак подгорички дневник Дан.
Pistolj/Pixabay.com
Фото: Pixabay.com/pistolj

"Еско Еровић је у среду, око 15 сати, пуцао из пиштоља непознате марке у правцу Хусеина Смакића, званог Хускара. Испалио је хитац који је Смакића погодио у леву руку и нанео му тешке телесне озледе. Након тога се упутио у непознатом правцу, а службеници бијелопољског Центра безбедности брзо су га пронашли и ухапсили”, наводи се у решењу којим је одређен притвор Еровићу.

Лист пише да је Еровић на саслушању рекао да није имао намеру да убије Смакића већ га је, љут због свађе, само желео застрашити.

Рањени Смакић је рекао да је све почело токком партије шаха.

Двојица шахиста играла су дан раније у сеоској продаваоници уобичајену партију шаха.

"Док смо размењивали фигуре, у ситуацији када сам требао да га матирам, Еровић ме оптужио да сам му украо топа", испричао је Смакић наводећи да су се око тога споречкали, али да су их посматрачи раздвојили.

Дан касније, док је био у близини породичне куће, сеоским путем трактором је наишао Еровић, зауставио се, извадио пиштољ и с десетак метара удаљености пуцао према Смакићу. Метак му је прошао кроз подлактицу. Озледа је санирана у бјелопољској болници, након чега је пуштен на кућно лечење.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести