Poslodavci će morati da osiguraju sve zaposlene, novi zakon uskoro pred poslanicima

Predlog novog Zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu vrlo brzo će ući u proceduru u Skupštini Srbije, najavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević.
 Poslodavci će morati da osiguraju sve zaposlene, novi zakon uskoro pred poslanicima
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Predvidjeno je da svi poslodavci moraju da osiguraju sve svoje zaposlene, bez obzira kojim poslom se bave", kazao je Djordjević.
 
On je ocenio i da će novi zakon "doneti odredjeno opterećenje privrednicima koji do sada nisu osiguravali svoje zaposlene, ali će, kada se budu dešavale povrede na radu, isplata štete biti veliko rasterećenje".
 
Viceguverner Narodne banke Srbije (NBS) Željko Jović kazao je da je "zadržan trend rasta tržišta osiguranja, uprkos tome što je ono i dalje skromno razvijeno".
 
On je naveo da je od "pojedinih vrsta osiguranja najveće učešće u ukupnoj premiji ostvarilo osiguranje od autoodgovornosti sa 33,3 odsto, životno osiguranje sa 22,4 odsto, imovinsko osiguranje sa 18 odsto i osiguranje motornih vozila sa 9,6 odsto".
 
Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović ukazao je da osiguranje poljoprivrede nije dovoljno zastupljeno u Srbiji i pokriva samo pet odsto domaćinstava.
  • Vladimir

    01.12.2019 12:34
    Svaka čast konačno nešto pametno da urade tako treba da svi budu osigurani nezavisno kojim se poslom bave
  • Markons

    01.12.2019 01:29
    Hahaha
    Ovaj hahaha je vrhunski ekonomista, uz njegove ideje ni SNS mi teško ne pada!
  • Verica

    30.11.2019 15:47
    @Nepismena Novosađanka
    "Zašto bih ja i suprug kao poslodavci kod kojih je 12 radnika prijavljeno bili ludi za ove okolo što ih drže deceniju ne prijavljene."
    Daleko si ti od toga da budeš nekom poslodavac, pre će biti da si priglupi bot.
    Ovde se ne radi o prijavljenim radnicima, nego o novom nametu kojim se privatnim firmama obezbeđuje siguran prihod. Oni koji nisu prijavljeni, jasno nisu ni osigurani!
    Da je država htela pravično da zaštiti radnike, trebala je uvesti naknadu koja se mora isplatiti svakom povređenom radniku, a poslodavac da bira da li da se osigura, ili da prodaje svoju imovinu i namiri radnika!
    Pre će biti da je mafija na vlasti sklopila dil sa belosvetskim protuvama koje su preuzele sve osiguravajuće kuće u Srbiji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.