Ovo je terorista iz Londona! Osuđivani terorista pušten uslovno na slobodu ubio dvoje nožem, imao i lažnu bombu

Tanjug

30. 11. 2019. u 10:21

Dve osobe su ubijene u napadu nožem u blizini Londonskog mosta, a zatim je ubijen i napadač na koga je policija pucala

Ово је терориста из Лондона! Осуђивани терориста пуштен условно на слободу убио двоје ножем, имао и лажну бомбу

Foto Twitter@HLOBlog

Policija je identifikovala napadača kao 28-godišnjeg Usmana Kana, koji je 2012. godine bio optužen i osuđen za terorizam jer je planirao napad na Londonsku berzu, a prošle godine je pušten na uslovnu slobodu.

"Ta osobaje poznata vlastima, s obzirom na to da je već optužena za krivično delo terorizam. On je uslovno pušten iz zatvora u decembru 2018. godine, a ključna stavka u istrazi je da ustanovimo kako je izveo ovaj napad", rekao je šef antiterorističke policijske služve Nil Bazu.

Londonski Tajms preneo je da je Kan bio pušten na uslovnu slobodu pošto je pristao da nosi elektronsku napravu za praćenje zatvorenika.

Londonska policija saopštila je da ovaj incident tretira kao teroristički napad, prenosi Rojters. Policija je takođe saopštila da je napadač kod sebe imao lažnu bombu.

On je pohvalio "heroizam od kojeg zastaje dah" a koji su pokazali građani u incidentu, potrčavši prema osumnjičenom i razoružali ga, preneo je AP.

Premijer Boris Džonson takođe je pohvalio izuzetnu hrabrost građana koji su fizički intervenisali da bi zaštitili živote drugih.

"Za mene oni predstavljaju ono najbolje što naša zemlja ima i ja im zahvaljujem u ime čitave zemlje", kazao je premijer.

(informer.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije