Crnogorski derbi na jednu loptu

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.11.19. | 10:57

Podgoričani žele da zadrže jadranski primat, Barane muči odbrana

Derbi u Baru, Mornar dočekuje Budućnost.

Mornar sa ima potencijal u napadu u vidu Pulena i Nidama, ali je odbrana veliki problem za Pavićevićev sastav. Domaćion igra sa mnogo oscilacija u sezoni koja je u toku. A ABA ligi imaju skor 4-4, a dok u FIBA Ligi šampiona posle šest mečeva nisu osetili slast pobede
„U ABA ligi ove sezone nema lakih protivnika. Kao što vidite, ko je god pomislio da ga čeka laka utakmica platio je skup račun. Nema favorita, svako je spreman svakoga da dobije. Za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, potpuno isto kao da igramo protiv Partizana, Zvezde, Krke ili Primorske. Kažu, ovo je crnogorski derbi i to je istina, radi se o jedinom derbiju u crnogorskom sportu već godinama i ima svoju draž. Meni je drago da to sportsko rivalstvo postoji i lepo je da se tradicija nastavi i podigne na još veći nivo", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević

Izabrane vesti

Plavi ulaze kao prilični favoriti u ovaj susret. Otkako su smenili trenera i doveli Petra Mijovića sve se okrenulo kod podgoričkog sastava koji je do sada pokazao najbolje igre na Jadranu. Podgoričani u dobrom raspoloženju dolaze u Bar, posle pobeda nad Trentom, Igokeom, Arkom, Partizanom. Prvi su na tabeli sa skorom 7-1, a sačuvali su nadu da mogu i do TOP 16 faze Evrokupa.
"Kao što sam rekao i pre nekoliko nedelja za nas je svaki sledeći meč derbi. Tako smo pristupali svakom prethodnom, a tako ćemo pristupati i svakom narednom meču, sa posebno izraženom motivacijom, fokusom i koncentracijom na prvi sledeći meč u Baru. Godinama unazad, razvilo se jedno ozbiljno rivalstvo na terenu između ova dva kluba. Mislim da je to jedna situacija koja je umnogome doprinela da se i crnogorska košarka podigne na visoki nivo. Utakmice u Baru su uvek bile izuzetno teške i zahtevne i očekujem da to bude i ovog puta. Očelujem utakmicu na jednu loptu”, rekao je Mijović za Sport Klub.

Podgoričani žele da zadrže jadranski primat, odnosno prvu poziciju na ABA tabeli. Verovatno im to neće teško pasti protiv Mornara koji je u poslednjih pet kola pao pred Crvenom zvezdom, FMP-om i Primorskom. Setimo li se da je Budućnost poslednji put položila oružje još u šestom kolu Evrokup takmičenja pred Unikahom, te da je nakon toga dobila pomenute Trento i Gdinju, ali i Partizan u regionalnim vodama, očekivano je da trener Mijović zaigra na pobedu i u Baru. 

ABA LIGA - 9. kolo

Petak
FMP - Zadar 94:67
/Ulubaj 16 - Mavra 17/

Subota
20.00:  (2,10) Mornar  (14,00)  Budućnost (1,85) 

Nedelja
12.00:  (1,35) Igokea  (16,00)  Mega Bemaks (3,50) 
17.00:  (2,30) Cedevita Olimpija  (14,50) Crvena zvezda (1,70) 
20.00:  (2,30) Cibona (14,50)  Primorska (1,70) 
20.00: Partizan - Krka

*Kvote su podložne promenama 

(FOTO: Budućnost VOLI)


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara