KK Crvena zvezda
Vladimir Markovic
Dragan Šakota

Alo Marko Metlas

Dragan Šakota, Foto: Alo Marko Metlas

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Ljubljanu gde ih u nedelju očekuje meč 9.kola ABA lige protiv ekipe Olimpije Cedevite. Meč u dvorani “Stožice” igra se od 17 časova, I derbi je ovog kola, I jedan od najatraktivnijih utakmica celog ligaškog dela sezone. Ekipa Olimpije Cedevite odlično je otvorila sezonu I nalazi se u vrhu tabele sa skorom 6-2. U domaćoj ekipi koja je prošle nedelje pretrpela neočekivano visok poraz u Zadru, igraju I nekadašnji igrači Crvene zvezde: Marko Simonović, Jaka blažič I Maik Cirbes.

Trener crveno - belih Dragan Šakota o predstojećem meču sa “zeleno - narandžastima” kaže da se recept za pobedu nalazi u sličnom pristupu kao i pred utakmicu sa Valensijom: “Igraju jako brzu košarku, statistički sa najvećim brojem poseda u celoj ABA ligi, što znači da moramo da imamo sličan pristup ovoj utakmici kao i sa Valensijom i da nađemo način da ih usporimo. Naša situacija je takva da u ovom trenutku tražimo samo pobede, kako bi poboljšali našu situaciju na tabeli. Sa druge strane, uzdamo se i u to da smo u uzlaznoj liniji, koliko god da je svaka utakmica nepredvidiva, posebno sa ovakvim rivalom, ali mi ne možemo drugačije da se postavimo u ovom trenutku” rekao je trener crveno-belih I dodao da će postavu za utakmicu odrediti neposredno pred duel u “Stožicama”.

Branko Lazić

Alo!/Marko Metlaš

Branko Lazić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Kapiten Branko Lazić: “ Jako teška utakmica, i u ovom trenutku za raspored u ABA ligi vrlo važna. Poznajemo se dobro sa većinom igrača Olimpije Cedevite, tu su i naši nekadašnji saigrači iz Crvene zvezde Marko, Jaka i Maik. Igraju dobro, bez obzira na poraz od Zadra, imali su vremena dobro da se pripreme za ovu utakmicu jer se nisu igrale utakmice Evrokupa prošle nedelje. Stil igre koji gaje je sličan onome što nas je očekivalo u četvrtak protiv Valensije. Brza košarka, mnogo napada, mnogo šuteva, I jasno je da ponovo moramo da budemo maksimalno dobri u onome što nam je davalo šanse da pobedimo, pa I pobede poput one u Kaunasu, a to je čvrsta igra sa puno energije. I prethodnih godina kada smo igrali u Sloveniji imali smo dobru glasnu podršku naših navijača sa tribina, pozivam ih I ovoga puta da budu uz nas u ovoj važnoj utakmici” rekao je kapiten crveno-belih.

Ekipa Crvene zvezde mts nakon meča u Ljubljani, vraća se za Beograd iste večeri, a već u sredu sledi novi put u Milano na utakmicu 12.kola Evrolige sa Armanijem.