Najnovije vesti
Vesti Beograd
SVI PRIČAJU O OVOJ ZGRADI... Nalazi se u samom centru Beograda, a iza njenog "čudnog" izgleda je i ČUDNA PRIČA

SVI PRIČAJU O OVOJ ZGRADI... Nalazi se u samom centru Beograda, a iza njenog "čudnog" izgleda je i ČUDNA PRIČA

Kuća na tri sprata sa desetak stanova, smeštena u Ulici cara Uroša pod rednim brojem 12, ozbiljan je kandidat za zvanje najneobičnijeg stambenog zdanja u prestonici.

Cara Urosa fasada dorćol Foto: Aleksandar Slavković / RAS Srbija
Cara Urosa fasada dorćol

Naime, ova višespratnica smeštena na uglu Cara Uroša i Zmaja od Noćaja, između Studentskog trga i Kalemegdana, prilično je oronula i zrela za renoviranje. Međutim, oko toga se očigledno nisu složili stanari, pa je jedan od komšija rešio da osveži fasadu, ali isključivo oko svog stana! On je renovirao samo deo oko svog prozora i to belom bojom koja, pored ovog sivila stare fasade, zaista bode oči.

Foto: Aleksandar Slavković / RAS Srbija

Kako bismo saznali kako je došlo do ove stvarno nesvakidašnje situacije i čija je ideja bila da se zgrada ovako delimično “sredi”, pokucali smo na vrata ovog stana u Cara Uroša 12, ali u tim prostorijama niko ne stanuje, već se one iznajmljuju kao poslovni prostor, te zakupci nisu bili merodavni da govore na ovu temu.

Ipak, nezvanično smo mogli saznati da je vlasnik stana pokušao da se dogovori sa komšijama oko saniranja fasade, ali - neuspešno.

Foto: Aleksandar Slavković / RAS Srbija

- Vlasnik stana je to samovoljno okrečio, ostale niko ništa nije pitao. Vidite kako je to ružno sada, nas je stvarno sve sramota što nam je zgrada ovakva. Obećali su nam da će nam srediti celu fasadu sledeće godine, ali videćemo koliko je to tačno – rekla je za “Blic” jedna od stanarki ove zgrade.

Pročitajte još

Sa druge strane, ostaje pitanje i da li su ovom prilikom prekršeni propisi, pošto je za radove na spoljnim delovima zgrade, u ovom slučaju fasade, neophodne dozvole nadležnih organa. A malo je teško verovati da je neko baš dao dozvolu za ovakav izgled zgrade.