NAJAVA DANA (nedelja, 1. decembar): Ručak u Šapcu, užina u Sankt Peterburgu, večera u Madridu

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.12.19. | 08:57

Pogledajte najinteresantnije parove za danas

LESTER - EVERTON, 17.30
(Fudbal, Engleska 1)

Lester je bez poraza pred svojim navijačima još od aprila i u seriji je od pet prvenstvenih pobeda, dok je Everton na strani zasad osvojio samo četiri boda (slavio je protiv očajnog Sautemptona). Istina, gosti imaju malo bolji međusobni bilans i na njihova prethodna dva okršaja došle su dvojke, ali sada u keca ni najmanje ne sumnjamo. Moglo bi da ga isprati i 2-3, pa kombinujte.

Izabrane vesti

ATL. MADRID – BARSELONA, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Dvojka na jednako dugačkom štapu koliko i kec – uostalom, u minulih godinu i po jedino je komšijski Real trijumfovao na Vandi Metropolitano. Preostaje nam X, iako bi najviše odgovarao upravo Kraljevskom klubu, odnosno trećeplasiranoj Sevilji, ali sezona tek hvata zamah i remi je prihvatljiv za oba rivala, s tim da bi golova moglo da bude na obe strane. Ako ste baš skloni rizikovanju, gađajte tačan rezultat 1:1.

MONAKO – PSŽ, 21.00
(Fudbal, Francuska 1)

Kneževi su 2017. prekinuli četvorogodišnju vladavinu prestoničkog kluba, čime su se svrstali u red njegovih najvećih „neprijatelja” među kojima su još Marselj i Lion, s tim da je prvopomenuti van konkurencije u svakom smislu. Stoga Sveci koriste svaku priliku da im napakoste, o čemu svedoči serija od devet trijumfa u međusobnim susretima u svim lokalnim takmičenjima, a ima ih četiri.

MAČVA – PARTIZAN, 15.00
(Fudbal, Srbija 1)

Mačva je na svom terenu i te kako znala da namuči Partizan. Otkako se vratila u elitni rang našeg fudbala, dvaput je ugostila Parni valjak i uvek mu pokazivala zube u prvom poluvremenu, da bi se u nastavku raspala. Zato je legtimno zapitati se: može li opet iz keca u dvojku? Ako je taj prelaz upitan, onda golovi ne bi trebalo da budu. U dosadašnjih pet međusobnih susreta samo jednom nije prošao tip 4+. Zanimljivo je da je triput sevalo na obe strane, ni opcija GG nije zanemarljiva.

LOK. MOSKVA – DINAMO M, 14.30
(Fudbal, Rusija 1)

Lokomotiva je favorit u okršaju s Dinamom, mada je raspoloženje u timu trenutno bolje kod gostiju. Dinamo je u seriji od pet utakmica bez poraza - tri pobede i dva remija. Domaćinu na ruku ide tradicija, koja kaže da Mašinovođe od 2012. ne znaju za poraz od Dinama kod kuće, a i u gostima su u međuvremenu samo jednom poražene. Dva tima su već jednom igrala ove sezone kada je Lokomotiva kao gost posle preokreta slavila sa 2:1.

ZENIT – SPARTAK M, 17.00
(Fudbal, Rusija 1)

Prošlo je sedam godina otkako se Spartak poslednji put radovao u Sankt Peterburgu. Kada Zenit i Spartak igraju u carskoj prestonici, uglavnom bude izobilje golova. Trend je takav da ako Spartak izvuče remi, onda golova nema. Ako mu se jednom mreža zatrese, nastaje potop. Probaće Moskovljani ovog vikenda da prekinu crnu seriju, bodovi su im preko potrebni.

TRABZON – GALATASARAJ, 17.00
(Fudbal, Turska 1)

U derbi 13. kola Oluja sa Crnog mora ulazi naoružana samopouzdanjem, usled serije dobrih izdanja i dve vezane ligaške pobede, koju je malo pokvario utisak sa internacionalne scene. Poslednja je u svojoj grupi Lige Evrope, ali zato diše za vratom lideru Sivasu u šampionatu. Sa druge strane, Galata trokira, i to na oba fronta.

SUTJESKA – BUDUĆNOST, 13.00
(Fudbal, Crna Gora 1)

Podgoričani imaju mnogo bolji međusobni bilans, međutim, minulih sezona Nikšićani su bili uspešniji, a poslednji duel odigran u septembru dobili su rezultatom 4:1, i to kao gosti. Međutim, remiji su prilično česti kada se sastaju ove ekipe, zbog čega treba biti oprezan. Sutjeska je poslednji poraz doživela sredinom oktobra na gostovanju Iskri, a kod kuće je vezala sedam pobeda i remi (što u prvenstvu, što u kupu). Nešto bolja forma trebalo bi da joj donese nova tri boda, ali ukoliko sumnjate u keca oslonite se na tradiciju koja najavljuje golove na obe strane.

AKADEMIJA PANDEV – VARDAR, 13.00
(Fudbal, Makedonija 1)

I jedni i drugi u poslednje vreme trokiraju: Akademija Pandev je nanizala pet mečeva bez pobede remiziravši s Rabotničkim, Renovom i Strugom te izgubivši od Borca i Škupija, dok je Vardar poražen od Struge i odigrao nerešeno sa Škupijem i Sileksom. Akademija Pandev u protekle dve godine nikada nije upisala pobedu proitv Vardara, a bodove je uglavnom osvajala kod kuće i jednom na strani.

C. OLIMPIJA - C. ZVEZDA, 17.00
(Košarka, ABA 1)

Cedevita je u prošlom kolu doživela strahovit poraz od fenjeraša Zadra u gostima i sada svakako traži što pre način da popravi raspoloženje. Zvezda je promenila još jednom trenera, dovela je Dragana Šakotu i on je razdrmao tim što se videlo protiv Mornara i Valensije. Gostovanje kod Cedevite je veliki izazov pošto Zmajevi nisu doživeli poraz u novoj sezonu regionalne lige na svom parketu. Do sada.

PARTIZAN – KRKA, 20.00
(Košarka, ABA liga)

Crno-beli su se konačno malo odmorili i spremni su za meč sa Krkom na svom parketu. Crno-beli su Krku u poslednja dva okršaja u Beogradu ubedljivo savladali, a meč odigran u januaru završen je s velikih 32 poena razlike (87:55). Krka u gostima ove sezone ima samo jednu pobedu i to u Zadru.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara