Tesko ranjena Tamara Lakićević Rodić
privatni album
Tesko ranjena Tamara Lakićević Rodić

privatni album

Tesko ranjena Tamara Lakićević Rodić, Foto: privatni album

 

Tamara Lakićević Rodić (39), direktorka Predškolske ustanove Surčin, koju je suprug Duško Rodić (39) pokušao da ubije 18. decembra 2017. godine ispalivši u nju četiri hica iz pištolja na parkingu na Novom Beogradu. Rodić je u svoju suprugu pucao u trenutku kada je ulazila u automobil koleginice, da bi zatim pucao sebi u glavu. I pored teških povreda, oboje su preživeli.

Rodića je Viši sud u Beogradu u decembru prošle godine osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina - pet godina zbog pokušaja ubistva žene i godinu dana zbog nelegalnog nošenja oružja, što je potvrđeno na apelaciji u martu ove godine.

S Tamarom razgovaramo nakon kampanje pod nazivom "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se obeležavala širom sveta.

- Dve će godine sad u decembru otkako se desio taj nemili događaj. Ali, moja borba i dalje traje 24 sata. Veoma je teško, jer na neki način ste, kako god to zvučalo, etiketirani i kroz glavu i dalje prolazi ono pitanje: šta ste uradili, šta ste to izazvali u njemu da je hteo da vas ubije - priča Tamara za naš list.

Ona izražava nezadovoljstvo što se ni posle dve godine nije razvela od, navodi, čoveka koji je pokušao da je ubije.

- Kao da to nije dovoljan razlog da se proces okonča po hitnom postupku. Taj proces oko razvoda braka i podele bračne tekovine traje dve godine, i dalje je u toku. Veštačenja, ročišta... On kao osuđenik ima sva prava, a ja kao žrtva sve obaveze. Ročišta se manje više non-stop otkazuju, s obzirom na to da sam ja tražila "delimično lišenje" roditeljskih prava i tu smo stali, zbog toga takoreći ne možemo da se razvedemo. Sramota je uopšte pričati o bilo kakvom "modelu viđanja" njega sa detetom - čoveka koji je pokušao ubiti majku svoga deteta. Kakvu poruku šaljemo? Dete zna celu priču i zbog istog tog oca morala je da promeni svoj život preko noći. Dete ne želi nikakav kontakt sa njim i sramota ju je njegovog čina - dodaje Tamara.

 

Komentari (2)

sanja

02.12.2019 23:09

SRAMOTA ZA PRAVOSUDJE !!!!!!!!!

Bugi

03.12.2019 08:53

A sto si ga varala ponizila svi znaju nikome nista ,ko radi nesto bez razloga .