NAJAVA DANA (utorak, 3. decembar): Ostrvo, Liga 1, plus kup euforija u Italiji i Belgiji... Srpske rukometašice sa strašnim Norvežankama

Vreme čitanja: 5min | uto. 03.12.19. | 08:23

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportski utorak

KRISTAL PALAS – BORNMUT, 20.30
(Fudbal, Engleska 1)

Tesna tesna trka, tačnije samo dva boda razlike dele 11. Krisatal Palas od Bonmuta koji je 12. Domaćin je bolje raspoložen, budući da je u proteklom kolu sa 0:2 dobio Barnli u gostima, prekinuvši tako negativnu seriju od tri vezana poraza. Bormut je međutim vezao GG3+ poraze iz mečeva sa Njukaslom iVulvsima, da bi zatim u 14. kolu bio poražen od Pevaca sa 3:2. U tom kontekstu valja reči i da je Kristal Palas dobio poslednji majski susret ovoga para sa 5:3, te da gosti imaju četiri igrača koja su zbog povreda izbačena iz stroja, kao i još dva trenutno po istom osnbovu upitna imena. 

Izabrane vesti

BARNLI – MAN. SITI, 21.15
(Fudbal, Engleska 1)

Građani su tradicionalno bolji rival. Nemaju po tom osnovu domaći neke naročite nade, iako su u proteklih pet kola sa po 3:0 uspeli da dobiju Votford i Vest Hem. Za Mančester Siti sve posle dva vezana X ishoda, prvo sa Šahtjorom, a zatim i sa Njukaslom bilo bi poražavajuće. Naravno, razlog su trenutna tri boda minusa u odnosu na drugoplasirani Lester, pa treba verovati da će Gvardiola ovde narediti napad bez prava na povlačenje.

ANŽE – MARSELJ, 19.00
(Fudbal, Francuska 1)

Ne može Anže da ugrozi drugu poziciju Marselja, ali može da pokuša da mu se približi na svega bod zaostatka. Posle poraza od Nice, pri konačnih 3:1, tako bar kaže matematika, da nema Marseljove forme koja beleži ćetiri vezane pobede u Ligi 1, od kojih je na tri meča bilo isplativo odigrati GG3+. Ipak, tradicija para je tu da nas opomene. Naime, od avgusta 2017. godine na ovom paru imali smo četiri vezana X ishoda, svaki put uz dodatno štikliranu GG igru.

BREST – STRAZBUR, 19.00
(Fudbal, Francuska 1)

Ona tima su do sada zbrojila po 18 bodova, ali Brest ima problema. Tri poraza, plus remi sa Nantom na poslednje četiri utakmice ukazuju na njihovu nesigurnost. Taj podatak, signal je za Strazbur da navali nakon poraza od Liona u prošlom kolu, a možda i da prošlogodišnjem drugoligašu priredi nešto nalik onome, što smo u nižem rangu takmičenja 2017. godine zaveli kao poslednju 5+ pobedu večeras gostujućeg tima na ovom paru.

LION – LIL, 21.05
(Fudbal, Francuska 1)

Neizvesno je uvek kada se bije boj između na tabeli izjednačenih timova. Uzgred, Lion i Lil su na poslednja tri zajednička viđanja, počev od februara prošle godine bili akteri utakmica na kojima je prolazio X. Tradicija uz to kaže da oni od 2017. godine ne igraju bez GG3+, a da Lion nije dobio ovu utakmicu još od minimalca iz 2016. Pošto Lil trenutno tavori s rezultatima, a i dodatno je deprimiran samo bodom odvojenim u Grupi H Lige šampiona, videćemo da li je kucnuo čas za presecanje tradicije.

ANTVERPEN – GENK, 20.45
(Fudbal, Kup Belgije)

Antverpen je sigurno bolje volje pred osmofinalni susret nacionalnog kupa. Razlog eventualne treme u redovima Genka sveden je kroz očajan učinak u Ligi šampiona, što je uoči ovoga meča iskoristio Sint Trojden i dobio ih sa 1:2. Pošto Genk u svim takmičenjima nije slavio na sedam utakmica u nizu, uz opasku da je seriju tih nedovoljnih rezltata otvorio upravo X protiv Antverpena iz 13. kola nacionalnog šampionata, jasno je zbog čega gosti ovoga puta ne mogu da uživaju u ulozi favorita po ma kom osnovu. 

KREMONENSE – EMPOLI, 15.00
(Fudbal, Kup Italije)

Stari znanci, od vajkada, tačnije od prvog međusobnog okršaja iz 2017. godine verni su X ishodu pri identičnih 1:1. Tako je uostalom bilo među njima i u oktobru mesecu, što je dodatni razlog za konstataciju da će u šesnaestini finala Kupa Italije biti neizvesno. Naravno, možda će malo lakše biti Kremonenseu nakon tri vezane utakmice bez poraza u ligaškim vodama, ali ni u to se ne smemo zaklinjati ukoliko se setimo njihovog poslednjeg viđanja koje je obilovalo šutevima ka golu, ali ne i realizacijom.

FJORENTINA – ČITADELA, 21.00
(Fudbal, Kup Italije)

Fjorentina bi naspram statusa trebala da bude favorit naspram Čitadele koja igra u Seriji B. Naravno, ovaj podatak može da bude i varljiv, ukoliko se setimo svežijih posrtanja ovoga tima, odnosno Fjorentininih poraza od Kaljarija pri konačnih 5:2, te minimalaca koje su ostvarili Leće i Verona. Čitadela je neporažena na poslednjih pet utakica Serije B, pa bi mogla i da pokuša sa dokazivanjem protiv tima iz višeg ranga koji je uistinu kvalitetniji uzmemo li u obzir iskustvo i specifičan kvalitet ekipe.

KENĐEŽIN KOZLE – VOJVODINA, 18.00
(Odbojka, Liga šampiona)

Plasman u Ligu šampiona u sezoni 2019/20. Novosađani su obezbedili u revanš meču trećeg kola kvalifikacija posle pobede nad Šahtjorom iz Soligorska. Na startu takmičenja po grupama čekaju ih neugodni Poljaci, ali sudeći po prikazanom na trenu u kvalifikacijama, verujemo da trener Siniša Gavračić već ima valjano razrađenu taktiku za postavljenog rivala koga ocenjuje kao najjačeg u grupi, ali ne i toliko jakog da se s njim ne može igrati. Po njegovoj oceni, Nemci i Belgijanci će biti nešto ravnopravniji rivali, ali zašto ne pokušati i sa Zaksom…

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN, 20.30
(Odbojka, Kup Srbije)

Odbojkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u deevetom kolu Superlige Srbije protiv Ribnice rezultatom 3:2, po setovima 26:24, 22:25, 21:25, 25:22, 15:12. Pre toga su izgubili su u ligaškim vodama od Partizana sa 2:3, što dokazuje da crno-beli imaju snage. Ipak, rezutatski, Zvezda je u boljoj poziciji, budući da su pre već pomenutih utakmica dobili Parni valajak sa 2:3 u prvom četvrtfinalnom okršaju Kupa Srbije. Zbog svega navedenog, treba očekivati da će Partizan navaliti, ne bi li izjednačio.

NORVEŠKA Ž. – SRBIJA Ž, 12.30
(Rukomet, Svetsko prvenstvo)

Rukometašice Srbije ostvarile su i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Japanu pošto su u drugom kolu grupne faze nokautirale Kubu sa 46:27 (25:11)! Norvežanke su opasne, svakako i jedne od najboljih na turniru, pa treba pripaziti na  njihovog fantastičnog beka Stine Bredal Oftedal, odnosno najbolju igračicu prethodnog Svetskog prvenstva, te neuništivu Hajdi Loke. Ipak, ne dovodimo u pitanje sposobnosti  Slađane Pop Lazić, Sanje Radosavljević i Ana Kojić i drugarica da im uzvrate žestoko. 

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara