Vesti
Kolo sreće se okreće: Porodica Bandovi. ispred budućeg doma

Kako trenutno stoje stvari, u svoj novi dom, ukrovljen prošle godine donacijama čitalaca “Vesti” i dobrih sugrađana, porodica izuzetno siromašnog Slobodana Bandovića iz sela Gradac kod Sjenice ipak će se useliti ove godine. Zasluga za to pripašće i našem čitaocu Zvonku Sarajliji iz Nemačke, rodom iz Pljevalja, čija je donacija od 1.000 evra proteklih dana stigla u beogradsko Dopisništvo “Vesti”.

Ovaj čovek dobrog srca kao što smo već zabeležili redovno čita naš dnevni list, a zla sudbina porodice Bandović ga je posebno dirnula, zbog čega već po drugi put pomaže (prvi put je poslao donaciju od 1.500 evra), svestan da sopstvenim snagama Slobodan svojim mališanima nikako ne može da obezbedi krov nad glavom dostojan čoveka.

Novac je već prosleđen našem dopisniku koji će posetiti Bandoviće i uručiti im ovaj vredan dar i nadamo se značajno ubrzati useljenje u novi dom. Tim povodom saznaćemo i da li su majstori, koji su kočili unutrašnje radove, uspeli da posao privedu kraju.

Samim tim da skromna udžerica od blata u kojoj živi Slobodan Bandović sa suprugom, starom majkom i troje dece, konačno postane samo prošlost. Više o uručenju i radosti zbog nove donacije iz Nemačke njihov dobrotvor moći će da pročita u nekom od narednih brojeva “Vesti”.