Beata, kraljica piroga – pravi ih više od 1.000 na sat

Ko traži najbržeg majstora za piroge na svetu, naći će ga u Poljskoj. Beata Jasek nosi Ginisov rekord za ručno pravljenje najviše piroga u jednom satu.

Beata pravi 1.066 piroga odnosno knedli na sat. To je jedan pirog za 3,4 sekunde. „Srušila“ je vlastiti rekord iz 2017. koji je iznosio 756 piroga na sat.

„Vrsta testa je vrlo važna, nadev takođe. Ako je neko gladan, morate ga brzo nahraniti“, rekla je Beata Jasek, Ginisova rekorderka.

Beata je naučila od bake kako da napravi ovo ukusno tradicionalno poljsko testo punjeno kupusom i karanfilićima. Preliva se karameliziranim lukom i kiselom pavlakom.

Mogu biti punjene mesom, krompirom ili sirom, spanaćem ili lososom. A tu je i slatka verzija s trešnjama ili borovnicama.

„Stvarno je dobra, jako dobra tekstura. Možete da osetite sir. Luk je karameliziran, tako lep i sladak, pa svi ti različiti ukusa, stvarno je, stvarno dobro“, kaže Melani Rivera, turistkinja iz Amerike.

Beata je postala slavna u svom mestu, stekavši titulu „kraljice piroga“. 

„Treningom se stiže do savršenstva. U svakoj profesiji možeš da budeš zaista dobar, kao i u životu. Ne možeš da odustaneš, moraš stalno da skupljaš dobra iskustva, moraš da upoznaš dobre ljude u životu, jer to je najvažnije. Kasnije možete da oborite rekorde u mnogim stvarima“, izjavila je Beata.

Svako jutro za gladne goste, u restoranskoj kuhinji, Beata oklagijom razvija svoju čaroliju od 2.500 knedli. I svaki gost ode sit i srećan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара