Region

0

Policija Crne Gore istražuje postupanje policajca povodom tvrdnje da je napao novinara

Autor: JU

Izvor: Beta

Policija Crne Gore istražuje postupanje policajca povodom tvrdnje da je napao novinara

Izvor: Foto: pixabay

Vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković zatražio je danas od rukovodioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici da ispita napad na novinara lista "Dan", kojem je prisustvovao i državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Miloš Šoškić.

On je od Komisije za etički kodeks ;državnih tužilaca ;zatražio mišljenje o tome da li je ponašanje Šoškića u skladu s tim kodeksom.

Telohranitelj biznismena Zorana "Ćoća" Bećirovića juče je ;novinara "Dana" Vladimira Otaševića udario, psovao i pretio da bi ga sprečio da fotografiše kako Bećirović i državni tužilac Šoškić zajedno kupuju mobilni telefon, piše "Dan".

List piše da je viši državni tužilac mirno posmatrao napad na Otaševića.

Otašević je policiji podneo prijavu i naveo da je "objavio više tekstova o Bećiroviću", te je "smatrao interesantnim za medije ;da proprati činjenicu da je Bećirović, protiv koga je ranije podneta prijava tužilaštvu, u društvu tužioca Šoškića".

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici formiralo je predmet protiv biznismena Bećirovića zbog ugrožavanja sigurnosti sudskog veštaka iz Kolašina i pokušaja sprečavanja dokazivanja. U navodno pretećim porukama poslatim tom sudskom veštaku, kako se tvrdi, pominjao je i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i druge tužioce.

Bećirović, jedan od najbliskijih prijatelja predsednika Mila Đukanovića, zato je priveden pre nekoliko dana, ali mu pritvor nije određen.

On je danas potvrdio da je saslušan i optužio glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da ga "progoni", kako bi "vodio neke privatne ratove".

Bećirović tvrdi i da je Katnić instruirao sudskog veštaka iz Kolašina Aleksandra Rakočevića, koji je uključen u procenu njegove imovine, da ga "namami u neku kafanu, gde bi došao i doneo papire, a onda bi ga njegov specijalni policijski tim uhapsio tokom vršenja dela uticaja na sudskog veštaka", što bi "na silu Milivoje Katnić pokušao da napakuje".

Bećirović navodi da je "prozreo tu nameru", poslao SMS poruku veštaku, a potom je lišen slobode.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR