Džejmi Vardi i Lester i jesu za Ligu šampiona! Frenkijeva deca postala baš nestašna (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 04.12.19. | 22:34

Toliko, da su bili nemilosrdni i prema Džon Teriju

Pred početak sezone pričalo se o povratku Mančester junajteda, daljem rastu Totenhema, sumnjali su mnogi u Čelsi bez skupocenih pojačanja, pitali da li će Unaj Emeri u drugoj sezoni uspeti da uzdigne Arsenal, naravno, vodeća mesta na tabeli bila su rezervisana za Mančester Siti i Liverpul. Lester jedva da je neko pominjao… A evo, prođe i to 15. kolo, a šampionska Sitijeva ekipa i dalje gleda u leđa Lisicama, dok svi ostali ne mogu ni da ih vide od prašine kojom ih je nagutao galop Džejmija Vardija i družine sa King Pauer stadiona. Večeras uverljivih 2:0 protiv, istini za volju, indisponiranog Votforda za Lesterov ostanak na mestu broj dva, daleko ispred većine timova koji su ove jeseni istakli kandidaturu za plasman u evropsku elitu.

Posle nepotpunog 15. kola, ali neće se tu ništa značajnije promeniti kad je u pitanju borba za Ligu šampiona, Lester ima šest bodova više od Čelsija i mnogo bitnije čak 12 nad petoplasiranim Vulverhemptonom što će reći da je četa Brendana Rodžersa zaista na dobrom putu da se ne samo vrati na veliku scenu, već i da potvrdi da je u ovih nekoliko sezona nakon one epske titule izrasla u klub koji bi ubuduće morao da se podrazumeva u samom vrhu Premijer lige. Možda čak i pre no Arsenal, samo primera radi.

Izabrane vesti

Do ovih 2:0 protiv Votforda su doduše stigli ponajviše zahvaljujući penalu i to vrlo spornom, jer iako je bilo jasno da je Adam Masina opalio šamarčić Džoniju Evansu nismo baš sigurni da je tu bilo intenziteta za najstrožu kaznu. Ali je verovatno bilo malo kompenzacije sudije Krega Posona, koji je u prvom poluvremenu zbog simuliranja sudio žuti karton Džejmiju Vardiju, iako je tu bilo više nego evidentno da je engleski napadač dobio po stopalu i da je to bio penal čist kao suza. Kad je konačno i dobio šansu da šutira sa kreča nije Vardi sebi dozvolio da propusti šansu: sedma uzastopna ligaška utakmica na kojoj se upisao u listu strelaca! I 14. gol u sezoni što ga čini ubedljivo najefikasnijim igračem Premijer lige. A kad već pominjemo rekorde, bio mu je ovo i 50. premijerligaški gol na domaćem terenu što je učinak kakvim ne može da se pohvali nijedan drugi igrač u Lesterovoj istoriji! Vardiju je za taj podvig trebalo samo 96 utakmica na King Pauer stadionu.

Sedmu uzastopnu pobedu Lestera u sudijskoj nadoknadi je samo potpisao Džejms Medison. Zanimljivo, i prošle sezone Lester je savladao Votford sa 2:0 posle Vardijevog gola sa penala i pogađate još jednog Medisonovog pogotka.

Votfordu dakle nije pomogla smena Kikea Sančez Floresa, koji je otpušten nakon poraza od Sautemptona u prošlom kolu. A Sautempton je, kad ga već pomenusmo, večeras dobio još jedan duel na život i smrt, pošto je slavio i u drugom okršaju sa direktnim rivalom u borbi za opstanak . Dani Ings i Rajan Bertrand su pogađali posle prekida za 2:1 na Sent Merizu.

Da se mi ipak vratimo u gornji dom, tačnije vodeću četvorku koju kompletira Čelsi. Frenk Lampard je posle zabrane Plavcima da dovode pojačanja dobio zadatak da promoviše neka nova lica na Stamfordu, ove sezone pred njim nisu bili neki izrazito ambiciozni ciljevi, ali su rezultato zato i bolji od očekivanja. Večeras 2:1 protiv Aston Vile i Džona Terija, koji se kao pomoćnik u stručnom štabu Dina Smita vratio na Stamford prvi put otkako je napustio Čelsi.

Aplauz ga je naravno dočekao, ali bilo je to sve od tople dobrodošlice za legendu Plavaca. Ipak je on prošlost, a sadašnjost i budućnost su Tami Abraham i Mejson Maunt, momci za koje sve do ovog leta nije bilo mesta u Čelsijevom timu, da bi pod Lampardom procvetali. A što je najbitnije, nije da rezultati trpe dok oni sazrevaju. Abraham ove sezone već 11. golova, samo je pomenuti Vardi efikasniji, Maunt je na koti pet, ali njemu je tek 20 godina, a pride mu pogoci nisu prioritetni zadatak. I još ako dodamo da je baš Abraham bio asistent kod Mauntovog gola, a da je njemu pogodak sa mašnicom spakovao Ris Džejms, najmlađi od sve trojice i još jedan iz grupe onih koji je prošle sezone minute sakupljao na drugim mestima, on konkretno u Viganu, onda je sasvim jasno da se iznuđeni eksperiment sa Lampardom višestruko isplatio Plavcima.

Da dodamo samo za kraj i da su Leander Dendonker i Patrik Kutrone režirali Vulverhemptonovih 2:0 protiv Vest Hema

PREMIJER LIGA - 15. KOLO

Utorak

Kristal Palas - Bornmut 1:0 (0:0)
/Šlup 76/

Barnli – Mančester Siti 1:4 (0:1)
/Brejdi 89 – Žezus 24, 50, Rodri 68, Marez 87/

Sreda

Čelsi - Aston Vila 2:1 (1:1)
/Abraham 24, Maunt 48 – Trezege 41/

Lester - Votford 2:0 (0:0)
/Vardi 56pen, Medison 95/

Mančester Junajted - Totenhem 2:1 (1:1)
/Rašford 6, 49pen – Ali 39/

Sautempton - Norič 2:1 (2:0)
/Ings 22, Bertrand 43 – Puki 65/

Vulverhempton - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Dendonker 23, Kutrone 86/

21.15: (1,45) Liverpul (4,50) Everton (7,00)

Četvrtak
20.30: (1,95) Šefild Junajted (3,40) Njukasl (4,10)
21.15: (1,60) Arsenal (4,00) Brajton (5,60)

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara