PL: Mane i Origi se poigravali sa Evertonom, Murinjov Totenhem poražen na Old Trafordu

Beta

04. 12. 2019. u 22:47

Junajted je na svom terenu savladao Totenhem, Čelsi je bio bolji od Aston VIle, gradski derbi Mersisajda je pripao Klopovom timu

ПЛ: Мане и Ориги се поигравали са Евертоном, Мурињов Тотенхем поражен на Олд Трафорду

Slavlje Liverpula Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Super

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su večeras na svom terenu ekipu Totenhema sa 2:1, u utakmici 15. kola Premijer lige. Meču je prethodio sjajan gest Žozea Murinja koji je nasledniku na klupi Junajteda poklonio skupoceni šampanjac.

Junajted je poveo već u šestom minutu golom Markusa Rašforda, izjednačio je Dele Ali u 39, a pobedu klubu s "Old Traforda" doneo je Rašford sa penala u 49. minutu.

Mančester junajted je, posle dva remija, upisao petu pobedu od početka šampionata i šesti je na tabeli sa 21 bodom. Na drugoj strani, Totenhem je doživeo prvi poraz od dolaska Žozea Murinja i trenutno je osmi sa 20 bodova.

Istim rezultatom Čelsi je na svom terenu bio bolji od Aston Vile.

Strelci za pobednički tim bili su Tami Abraham u 24. i Mejson Maunt u 48. minutu, dok je jedini gol za Aston Vilu postigao Trezege u 41. minutu.

Čelsi je četvrti na tabeli sa 29 bodova, dok je Aston Vila na 15. poziciji sa isto toliko osvojenih bodova.

Pobedu na domaćem terenu upisao je i Lester koji je sa 2:0 slavio protiv Votforda golovima Džejmija Vardija sa penala u 55. minutu i Džejmsa Medisona u 95. minutu.

Lester je drugi na tabeli sa 35 bodova, dok je Votford poslednji sa samo osam bodova.

Fudbaleri Sautemptona pobedili su Norič sa 2:1, dok je Vulverhempton slavio protiv Vest Hema sa 2:0.

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras na svom terenu Everton sa 5:2, u utakmici 15. kola Premijer lige.

Liverpul je upisao 14. pobedu od početka šampionata i prvi je na tabeli sa 43 boda, odnosno ima osam više od Lestera, a 11 od Mančester sitija.

Na drugoj strani, Everton se posle devetog poraza nalazi u zoni ispadanja, na 18. mestu sa samo 14 osvojenih bodova.

Goleadu na "Enfildu" započeo je već u šestom minutu Divok Origi, nakon sjajne asistencije Sadia Manea. Na 2:0 povisio je u 17. minutu Džerdan Šaćiri, a asistent je ponovo bio Mane.

Četiri minuta kasnije Everton je uzvratio preko Majkla Kina, ali je Liverpul drugim golom Origija (31. minut) i pogotkom Manea (45. minut) najavio još jednu pobedu.

Everton je preko Rišarlisona u finišu prvog poluvremena smanjio na 4:2, a konačan rezultat postavio je Žoržinjo Vajnaldum u 90. minutu. ;

Liverpul u narednom kolu Premijer lige gostuje Bornmutu, dok fudbalere Everton čeka još jedan težak zadatak pošto im u goste dolazi Čelsi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije