petak, 19. aprila 2024.

Humanitarna modna revija za valjevsko porodilište

Objavljeno: 5. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Udruženje „ Rodi se na lepom mestu“ organizuje humanitarnu modnu reviju pod nazivom “Lepota i moda u humanoj akciji”, koja će biti održana sutra u Centru za kulturu od 20 časova. Cilj je prikupljanja novca za opremanje porodilišta i ginekologije valjevske bolnice. U modnoj reviji učestvuju ugledni Valjevci iz svih branši i ljudi dobri volje iz javnog života Srbije, uz manekene Studija M. Na ulazu će biti postavljene kutije za dobrovoljne priloge, tako da će građani koji su u situaciji na taj način pomoći dalje opremanje valjevskog porodilišta.

U dosadašnjoj kampanji obezbeđeno oko 130.000 evra i u toku je nabavke važnih uređaja, kao i opremanje ginekološko – akušerskog odeljenja u kojem se godišnje rodi oko 1.300 beba a leči se na hiljade žena sa teritorije Kolubarskog okruga! Ovih dana u valjevsko porodilište stiže donacija u vidu nove kompletne dušečne galanterije za 31 ležaj, koliki je kapacitet porodilišta u Odeljenju ginekologije. Sredinom meseca se očekuje i novi porođajni sto, a novac je obezbeđen projektom iz sredstva oportuniteta Ministarstva pravde.

„Želim da se zahvalim svima onima koji su dali bilo kakvu materijalnu ili moralnu podršku jer su dokaz da u ovom gradu žive, rade i stvaraju valjani ljudi. Ono što je cilj daljeg našeg rada je nastavak opremanja porodilkišta. Sada krećemo sa opremanjem novim porođajnim stolovima, čija je vrednost oko 20.000 evra. Prva sledeća veća stavka koja će se kupovati biće porođajni sto. Takođe, u isto vreme, iz cele akcije stoji grad Valjevo i nezavisno od ovog našeg angažovanja, radi se još jedan projekat u kome učestvuje Udruženje ‘Rodi se na lepom mestu’, grad Valjevo i Ministarstvo za populacionu politiku i demografska pitanja, gde radimo na pisanju projekta kojim bi bila obezbeđena sredstva za nabavku još jednog savremnog ultrazvučnog aparata koji bi služio za porodilište, vrednosti oko 60.000 evra – rekao je dr Nenad Dimitrijević, načelnik valjevskog porodilišta i predsednik Udruženja „Rodi se na lepom mestu“.

Iz Udruženja „Rodi se na lepom mestu“ su pozvali sve građane da podrže humanitarnu modnu reviju, kao i one koji su u situaciji da uplatom novčanih sredstava na račun  Raiffeisenbanke 265- 6910310000906- 97 pomognu dalje opremanje ginekološko – akušerskog odeljenja valjevske bolnice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *