Pad morala u arogantnom Totenhemu: Nisu pomogla ni Murinjova upozorenja

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.19. | 10:14

Pevci razočarani zbog dešavanja u sinoćnom derbiju na Old Trafordu

Tri vezane pobede, a onda otrežnjenje u redovima Totenhema. Nije da Pevci i njihovi navijači nisu navikli na ovo, ali odavno nije bilo vidnije razočaranje u redovima londonskog tima.

Mančester junajted je uspeo da iskoristi sve propuste u igri Totenema, ali pre svega da energetski deluje daleko moćnije na terenu, što je posebno teško palo Dele Aliju i Žozeu Murinju.

Izabrane vesti

Vezista Pevaca je zablistao u 39. minutu i nagovestio povratak u staru formu, zbog čega mu je verovatno bilo i posebno teško nakon utakmice.
"Znamo šta smo morali da uradimo. Morali smo da im pariramo sa energijom, izgubili smo meč ne zato što su nas nadigrali, već zbog stava. Nismo bili gladni, svaka druga lopta je išla previše sporo. Možda je bilo i do arogancije i prevelikog samopouzdanja. U ovakvim mečevima morate da imate i samopouzdanja i arograncije, ali ih morate koristiti na pravi način. Želite da se izborite za novog menadžera na njegovom starom mestu. Moramo da naučimo mnogo toga ioz ovoga", poručio je Dele Ali.

Murinjo je upozoravao svoj tim da Junajted daleko bolje igra sa protiv velikih klubova, jer se daleko ugodnije oseća u situaciji kada može da igra na kontranapade.
"
Pokušao sam da se borim sa takvim stanjem uma. Pokušao sam da im objasnim na koji način Junajted prilazi ovakvim utakmicama kod kuće. Baš kao što je radio protiv Liverpula, protiv Čelsija... Uvek snažan početak, sa mnogo trčanja, pritiskanja. Bili su mnogo bolji u intezitetu, agresiji, osvajali su prve, druge lopte. Tako pokušavaju da podignu moral navijačima. Protiv manjih timova često dolaze do loših rezultata, pa onda kada se suoče sa onim većim ljudi misle da će im biti teže. Nije im teže jerr se odgovornosti menjaju, a oni se osećaju prijatno u tom stilu igre", poručio je Portugalac.

Dakle, sinoć je sve bilo do Totenhema.
"
Moramo sebe kriviti. Mislim da Junajted mora da bude zadovoljan bodovima, koje su generalno zaslužili. Drugi gol nije lak za obradu. Iako svi kažu da je to bio penal, više volim da kažem da je to bilo 'uskakanje', jer se prekršaj dogodio ranije. Za mene je to bila izuzetno teška situacija", poručio je Murinjo.

Totenhem je nakon ovog poraza ostao na osmom mestu Premijer lige sa svega 20 osvojenih bodova nakon 15 odigranih kola.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara