Otkriveno zašto kasne pošiljke, oglasila se Uprava carina: Treba da budete svesni situacije

Saopštenjem reagovali na novonastale okolnosti

  • 2

Zbog delimične obustave rada poštanskih službenika, obustavljena je i isporuka poštanskih pošiljakaPreduslov za efikasnu dopremu pošiljaka je usklađen rad poštanske i carinske službe, saopštava Uprava carina, a u novonastalim okolnostima onemogućena je doprema poštanskih pošiljaka radi carinske kontrole, kao i dalja distribucija već ocarinjenih pošiljaka.

Uobičajno je da se priliv pošiljaka pred novogodišnje i božićne praznike osetno povećava, što u sezoni praznika predstavlja dodatni izazov kako za poštanske, tako i za carinske službenike, dodaju u saopštenju.

Na carinsko-poštanskim ispostavama vrši se pregled ranije dopremljenih pošiljaka, ali bi primaoci trebalo da budu svesni da pomenuta situacija može da prouzrokuje kašnjenja u njihovom pristizanju, istakli su iz Uprave carine.

Podsetimo, zaposleni u JP "Pošte Srbije"  saopštili su juče da će dobiti veće zarade nakon sastanka potpredsednika Vlade Republike Srbije Nebojše Stefanovića i vršioca dužnosti direktora JP „Pošta Srbije“ Mire Petrović.

Prethodno, zaposleni "Pošte" blokirali su u ponedeljak uveče Glavni poštanski centar u Zemunu, a mnogi šalteri u beogradskim ispostavama u utorak nisu uopšte radili. Slično je bilo u Kikindi, Zrenjaninu i mnogim drugim gradovima širom Srbije. Ipak, na sastanku potpredsednika Vlade Srbije Nebojše Stefanovića i vršioca dužnosti direktora JP "Pošte Srbije", Mire Petrović postignut je dogovor.

Predlogom Programa je planirano uvećanje mase zarada za zaposlene za 10 odsto u 2020. godini, kao i isplata zarade iz dobiti iz 2019. godine u martu 2020. godine, odmah po usvajanju finansijskih izveštaja iz 2019. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    5. decembar 2019 | 21:28

    Pošiljke kasne već dva meseca a ne samo zadnjih nekoliko dana. Nema većih neradnika od ovih u carini. Poštari su druga priča.... Oni si neradnici na kvadrat. Teško im da ostave obaveštenje za pošiljku a da se popnu na sprat nema šanse.

  • Dejan

    5. decembar 2019 | 14:39

    Pa zar ovi nisu strajkovali i pre dva meseca?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA