NOVA DRAMA U MIGRANTSKOM KAMPU VUČJAK: Crveni krst povukao svoje volontere jer izbeglice odbijaju pomoć
Foto: EPA

migrantska kriza

NOVA DRAMA U MIGRANTSKOM KAMPU VUČJAK: Crveni krst povukao svoje volontere jer izbeglice odbijaju pomoć

Bosna i Hercegovina -

Crveni krst Bosne i Hercegovine je povukao sve svoje volontere sa improvizovanog kampa na Vučjaku kod Bihaća, gde migranti treći dan zaredom odbijaju hranu i napitke iz protesta zbog neadekvatnih uslova u kojima borave.

Prema rečima Selama Midžića iz te organizacije, više nema razloga da se sprema hrana i odnosi na Vučjak kada je migranti odbijaju.

"To su veliki troškovi i više nema razloga da je nosimo kada ne žele prihvatiti. Mi sve pripremimo, odnesemo i postavimo, ali migranti odbijaju. Neki bi i želeli da je uzmu, ali, navodno, ne smeju jer im se preti", kazao je Midžić za Klix.ba.

Mobilni tim Crvenog krsta će, ipak, ostati na raspolaganju migrantima na putu Bihać - Vučjak, rekao je Midžić, koji je dodao da migranti u kampu Vučjak ne štrajkuju glađu.

"Oni odlaze do Bihaća i kupuju hranu. Tako da oni ne štrajkuju glađu, već jednostavno ne žele pomoć iz protesta", rekao Midžić i dodao da se Crveni krst nada da će se uskoro doći do rešenja i otvoriti novi prihvatni centri s adekvatnim smeštajem.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track