Milošević (još) ne odlazi 1Savo Milošević Foto: STARSPORT

Trenerske glave su uvek u „torbi“, jer je prirodnije smeniti jednog čoveka nego promeniti ceo tim, ali kada oni sami zakotrljaju priče o svom dobrovoljnom ili iznuđenom odlasku onda to dobije drugačiju dimenziju.

I uznemiri duhove u klubu, među navijačima i medijima, a baš to je učinio Savo Milošević posle drugog rezultatskog „samoubistva“ njegove ekipe u sedam dana.

Kada je reagujući na, kladioničarskim vokabularom rečeno, prelaz iz keca u dvojku protiv Napretka – 2:3 (2:1) izgovorio „Neću „Ja mislim da neću čekati da me teraju. Uvek sam birao u životu da ja odem pre nego što me oteraju“. S debelim povodom, jer je ekipa kao protiv AZ Alkmara u Ligi Evrope sama sebi oduzela sva tri boda, tako što je kao i tog četvrtka u Hagu prvo prokockala šanse za još ubedljivije vođstvo, a onda zaređala sa glupostima u defanzivi.

A, kako se radi o ponovljenom scenariju bilo bi amaterski svu argumentaciju svesti na pad koncentracije. Čak i na taktičku nedisciplinu, mada je i ona bila očigledna, kako na utakmici sa holandskom ekipom tako u duelu sa Kruševljanima.

Ili Milošević ne može više da izvuče od prvopozivaca na raspolaganju ili ne ume više da amortizuje štetu od kratke „klupe“, pošto i kada bi poželeo da pojedince kazni smanjivanjem minutaže ne bi imao mnogo kvalitetnih alternativa. Pri tom i sam još savlađuje sadašnji zanat, a pride ima (samo)kritičarski poriv i naviku da o svemu priča bez griženja za jezik.

– Ako pitate za Savu, sve je u redu. Dogovorili smo se, ostaje – kratko je preko Monda poručio generalni direktor kluba Miloš Vazura dan posle novog zaostajanja za Crvenom zvezdom, koja sada večitom rivalu beži 11 bodova i već može da sprema kvalifikacije za novo izdanje Lige šampiona.

Vrlo je moguće da su poslednje Miloševićeve reči tek verbalni eho afekta i očajanja u datom trenutku, međutim nije nemoguće da budu samo uvod u rastanak. Narednih nedelja ili meseci. To jest onda kada on sam digne ruke ili uprava nađe čoveka spremnog da sedne na vruću stolicu u Partizanu, jer je takvih sve manje u srpskom fudbalu.

Miletić na bolovanju

Tim iz Humske će dve preostale utakmice u Linglong Tajer Superligi Srbije i oproštajni susret u Ligi Evrope odigrati bez standardnog desnog beka Nemanje Miletića. On se povredio već u prvom poluvremenu poraza od Napretka i mora na lečenje, pa će ostati na brojci od 26 mečeva u prvom delu sezone 2019/2020. Trebalo bi međutim da bude fit za početak priprema sledećeg meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari