Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac sastao se sa predstavnicima Demokratske omladine, koja je tokom prethodnih dana, kako je ta stranka navela, „iskazala razmimoilaženje u stavovima oko izbornog kongresa“ i odluke o raspuštanju omladine, prenosi N1.

U saopštenju DS navodi se da se Lutovac na odvojenim sastanicma sastao sa „obe grupe Demokratske omladine“, a da je nakon sastanaka rekao da je zbog interesovanja javnosti spreman da sa posebnom pažnjom razmotri sve činjenice u vezi sa sporom dve grupe omladine. 

„Nakon razgovora sa obe grupe omladinaca, pozvaću ugledne pravnike, kao što su Dragor Hiber i advokat Predrag Zagorčić, koji će utvrditi sve činjenice u vezi sa izbornim kongresom omladine“, rekao je Lutovac i istakao da veruje da je to pravi način da se u okviru stranačkih organa „suprotstave oprečni stavovi“ i da se „u zajedničkom dijalogu dođe do prihvatljivog rešenja“. 

„Apelujem na stranačke kolege da se ubuduće svi suzdržimo da u javnosti komentarišemo unutarstranačka dešavanja, i da se okrenemo oštroj i beskompromisnoj opozicionoj borbi za prava građana i građanki. Pozivam sve da se sutra vidimo na protestu u Valjevu i iskažemo solidarnost sa Aleksandrom Obradovićem“, zaključio je on. 

Izvršni odbor DS doneo je u subotu odluku o raspuštanju Gradskog odbora Beograd „zbog neaktivnosti“ i Demokratske omladine čiji predstavnici, kako su obrazložili, „prilikom organizacije izbornog kongresa nisu delovali u skladu sa demokratskim procedurama kojih se Demokratska stranka beskompromisno drži od svog osnivanja“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.