06. decembar  2019. 08.36  | Izvor: RTV

Rukometašice posle drame srušile Sloveniju za drugu fazu SP!

TOKIO -

Rukometašice Srbije su savladale selekciju Slovenije 29:27 u vrlo dramatičnoj utakmici i kao trećeplasirane u grupi A plasirale se u narednu fazu Svetskog prvenstva u Japanu.

Izabranice Ljubomira Obradovića ovim trijumfom ostale su u igri za plasman na Olimpijske igre.

Slično utakmici sa Holandijom, loše su otvorile odlučujući meč najbolje srpske rukometašice. Povele su Slovenke 5:0 posle devet minuta igre, kada su usledili golovi Liščević i Stoiljković, kojima se pokrenula srpska selekcija.

Lavko i Pop Lazić su svojim golovima uspeli da uspostave balans na terenu do 20. minuta, kada je viđeno prvo izjednačenje - 10:10.

Četvrti gol Pop Lazić doneo je prvo vođstvo Srbiji u 28. minutu, a sa tim rezultatom (12:11) otišlo se na odmor.

Serija Srpkinja na startu drugog dela - 15:12, nije bila nagoveštaj bolje igre, s obzirom da su Stanko i Gros iskoristile veliki broj tehničkih grešaka u napadu srpskog tima da dovedu svoj tim do +3 , 20:23 u 45. minutu, što je bio težak trenutak za sastav selektora Ljubomira Obradovića.

Par odbrana Katarine Tomašević, golovi Lavko, Obradović, Pop Lazić i Trifunović, vratili su Srbiju u vođstvo 27:25 u 55. minutu.

Vratile su se Slovenke na 27:27 dva minuta pre kraja, imale i brojčanu prednost, ali je Kristina Liščević postigla gol za 28:27, nakon čega je Jelena Trifunović "ukrala" loptu za novi napad. Posle tajm-auta usledio je novi gol Liščević za pobedu.

Tagovi
Srodne vesti